Felelős fogyasztásra való nevelés már óvodáskorban

A mese és az összművészet alkotó erejével november 30-áelindult a 16 éve minden évben megszervezésre kerülő Blum hét. A P&G évek óta elkötelezett támogatója a Blum programnak, és az általuk szervezett Blum hétnek is, amely óvodáskorú gyermekek számára kínál speciális személyiségfejlesztő programokat. A vállalat kiemelt célja, hogy a gyermekek felelős fogyasztásra való nevelését már a korai szakasztól kezdve támogassa, ezért közreműködésükkel az óvodapedagógiai Blum hét utolsó napjára az újrahasznosítás és környezeti fogyasztás tematikáját tűzték ki a szervezők.

Mindennapi fogyasztási szokásaink erőteljes döntések, amelyeknek nem mindig látjuk a környezeti következményeit és erejét. Óriási hatással vannak természeti erőforrásainkra és az ökoszisztémára, valamint globális közösségünkre. A felelős fogyasztás megteremtése a fenntartható fejlődés kulcsfontosságú tényezője, olyan egyéni és társadalmi döntéseket jelent, amelyek a lehető legkisebb hatást gyakorolják a környezetre és hozzájárulnak a társadalmi egyenlőséghez. A felelős fogyasztásra való nevelés arra törekszik, hogy a gyermekek már a legkisebb koruktól kezdve a fenntarthatóbb fogyasztási szokások felé vezető változás fontos szereplőivé válhassanak.

A Procter&Gamble elkötelezett a helyi és civil szervezetek támogatása iránt, valamint elsődleges célja a fenntartható fejlődés és a környezeti nevelés elősegítése, különös figyelmet fordítva a gyermekek fejlődésére és oktatására, így idén is kiemelt támogatója lett a Blum program megvalósulásának. A vállalat már évek óta segíti a program megvalósulását, pénzügyi és terméktámogatást nyújtva a szervezet részére. A Blum program olyan elfogadó, összművészeti technikákat, eszközrepertoárt kínál az óvodáknak, óvodapedagógusoknak, amelyek segítségével a gyerekek szabadon fejlődhetnek egyéniségük és adottságaik szerint. Az idei Blum hét tematikájába a környezeti nevelés is fontos szerepet kapott, a hét utolsó napja az újrahasznosításról és fenntartható fogyasztásról fog szólni, a korosztályra szabott, szakértők által összeállított program segítségével.

„A vállalat 29 éves magyarországi életében folyamatosan támogatja a gyermekek, mentális és fizikai fejlődésének létrejöttét és fenntartását. – mondta Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. Fontosnak tartjuk, hogy állandó támogatást tudjunk nyújtani a jövő generációinak, és az őket segítő civil szervezeteknek, hogy a fenntartható fejlődés már kiskortól elkezdődhessen. Ez egy hosszútávú elköteleződés részünkről, amire nagyon büszkék a kommunikációs vezető. – Arra törekszünk, hogy olyan programokat támogassunk és vezessünk be, amelyek már egészen kis kortól kezdve segítik a gyermekek öko-pozitív szokásainak kialakulását. Mindennapi fogyasztási szokásaink nagyban befolyásolják a jövőbeni környezetünket, és most, hogy mindennél több időt töltünk otthon, ezek az apró szokások különleges jelentést kapnak, és változást hozhatnak az egész bolygó javára, ezért most van itt az idő, hogy cselekedjünk.”

A Blum programról:

www.blumprogram.hu

https://www.facebook.com/blumprogram

https://www.facebook.com/groups/Blumkozosseg

Megosztom