Adományozz vásárlással!


 

 

 

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt és a PENNY Market idén először rendezi meg kétnapos élelmiszergyűjtését az áruházlánc 125 szupermarketjében.

December 11-én és 12-én, pénteken és szombaton egy nagyszabású adományozási akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket, tisztasági és tisztálkodási szereket szeretnének összegyűjteni, amelyek országszerte több ezer nélkülöző család ellátását biztosíthatják az ünnepi időszakban.

Télen, és a különösen az ünnepek közeledtével a Magyar Vöröskereszt évről évre kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szegénységben élő családok is méltó körülmények között tölthessék el az ünnepeket. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet és a PENNY Market közös célja, hogy a magas téli szezonális kiadások (fűtés, stb.), és a koronavírus-járvány kapcsán fellépő nehézségek ellenére is mindenki megfelelő mennyiségű, jó minőségű élelmiszerhez jusson a téli hónapokban.

A Magyar Vöröskereszt arra kér mindenkit, hogy december 11-én és 12-én, a hétvégi bevásárlás alkalmával tegyen az alapélelmiszerekből eggyel többet a kosarába. Országszerte 125 PENNY Market üzletben várják az adományokat a kasszák közelében kialakított adománypontokon, pénteken 11–18 óra, szombaton pedig 10–18 óra között. A szervezet munkatársai és önkéntesei a helyszíneken segítik a vásárlókat: szórólapokat osztanak a legszükségesebb élelmiszerek listájával, ezzel könnyítve meg a vevők választásait. Az adományokat is nekik lehet majd átadni.

Minden olyan adomány hatalmas segítség, amely a minőségét 1 hónapnál tovább megőrzi. Ide tartoznak a konzervek (készételek, májkrém, bébiétel, zöldségfélék), az étolaj, a rizs, a liszt, a cukor, a tésztafélék, a szárazbab, a lencse, a sárgaborsó, a zabpehely vagy zabkása, a kakaópor, valamint a gyümölcsteák. Ezeken kívül a fertőtlenítő- és tisztitószerek és a tisztálkodási szerek a leghasznosabb tartós árucikkek adományozási szempontból.

A két nap alatt összegyűlt termékekből a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei az egész országban adománycsomagokat osztanak ki. A felajánlott élelmiszerkészlet egy részéből a szociális ellátórendszerük és az intézményeik ügyfelei is részesülni fognak. A hétvége folyamán lehetőség lesz pénzadomány felajánlására is a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományszámon, amelyen egész decemberben támogathatók a szervezet karácsonyi akciói. Minden hívás 250 Ft segítséget jelent a rászorulóknak.

„Sokan, sokféle nehézségekkel küzdenek ezekben a nehéz hónapokban a világjárvány miatt és attól függetlenül is. A Magyar Vöröskereszttel közösen indított adománygyűjtő akciónk minden kedves vásárlónknak lehetőséget ad arra, hogy az aktuális helyzetéhez mérten tartós élelmiszerrel támogathassa a nála nehezebb helyzetben lévőket az ünnepek alatt. Minden egyes telefonhívás és minden egyes leadott termék számít és bizonyítja, hogy nem feledkezünk meg azokról, akik szükséget szenvednek és közösen segítjük őket, ki-ki a maga lehetősége szerint” – nyilatkozta Florian Jens Naegele, a PENNY Market Kft. vezérigazgatója. További információ a www.penny.hu/aktualis/karacsonyi-adomanygyujtesoldalon található.

Megosztom