A fürdőbomba feltalálása

1989-et írunk. A dél-angliai Dorset városában beköszönt a tavasz, Mo Constantine pedig egy olyan terméken dolgozik, ami örökre megváltoztatja majd a fürdést. Laboratóriumként használt kerti fészerében citromsavat, szódabikarbónát és illóolajokat kever kever össze egy öntőformában. Pillanatokon belül megszületik a fürdőbomba.  


 

 

 

 

 

 

Az első fürdőbombák

Mo olyan termékről álmodozott, ami feldobja a fürdést, de nem bántja az érzékeny bőrt. Az ihlet – mint oly sokszor – váratlan helyről érkezett: a gyomorsavlekötő Alka-Seltzer pezsgőtabletta adta az ötletet. A másnaposság legendás ellenszerének jellegzetes pezsgése bogarat ültetett Mo fülébe. Meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig, hogy kifürkéssze a tabletta titkait. Az ihletője előtt tablettát idéző formájával tisztelgő, francia levendulával teli első fürdőbomba neve Aqua Sizzler volt. Lágyította a vizet és segített ellazulni.

Bár elsőre az izgalmas színek és formák ötletenek az ember szemébe, a fürdőbombák bőrre és hangulatra gyakorolt jótékony hatása ma is ugyanolyan fontos. A fürdőbomba remek eszköz az illóolajok vízbe juttatására – Mo és Mark hamar elkezdtek különböző olajokkal kísérletezni.

Ekkor született néhány igazi klasszikus, például az Avobathés a Butterball is. Az illóolajok és a hidratáló vajak és olajok (például a kakaóvaj és az olívaolaj) felhasználásával az aromaterápia és a bőrápoló termékek hatása egyesült a fürdőbombában, így az egyszerre nyugtatta az elmét és lágyította a bőrt.

Csomagolásmentesség

1995-ben a Lush elindult világhódító útjára, a feltalálók pedig minden addiginál nagyobb művészi és morális szabadságot kaptak. Ekkor született meg a döntés a fürdőbombák csomagolásának eltüntetéséről.

“Egyetlen út állt előttünk: a pucér, környezetbarát fürdőbombák útja”

A csomagolás eltűnésével maga a fürdőbomba vált műalkotássá. Mo újabb és újabb ötletekkel állt elő találmánya kicsinosítására: csillámot és színes tengeri sót adott a bombákhoz.

Mo fürdőbombái milliókat inspiráltak; a legerősebben talán a saját fiát, Jacket, aki időközben a Lush digitális részlegének igazgatója lett. Mikor Jack elkezdett új fürdőbombákon dolgozni, Mo titkos trükkjei és tanácsai vezették a kezét – így született meg a fürdőbombák új, minden eddiginél színesebb generációja. A szívárványszín fürdőcsodák, a zselés különlegességek és a világ első fürdőbomba-üzlete azt bizonyítják, a fürdőbombák kiállták az idők próbáját és továbbra is élen járnak az innovációban.

A kádfürdőzés kiegészítője

Harminc évvel később a fürdőbomba milliók fürdési rituáléjának világszerte körülrajongott kelléke. A kaleidoszkópként kavargó színek, a pezsgés, a vidám és megnyugtató illatok sokakat inspiráltak és derítettek jobb kedvre, harcoltak a békéért és a változásért, miközben elindítottak egy visszafordíthatatlan kozmetikai forradalmat.

Kedvenceink

Bestseller: Intergalactic

Hozd le a kozmoszt a fürdőszobádba ezzel a szexi, csillagközi bombával és légy a saját galaxisod őrzője. A frissítő borsmenta és a neonszínek elképesztő keveréke rakétasebességgel emeli a hangulatod, a pattogós cukorka pedig utazásra hív a Tejút körül.

Szerelemboma: Sex Bomb

Amikor leterít a stressz, a fáradtság és a nyugtalanság, érzékeidnek ápolásra van szükségük. A jázmin, az ylang-ylangés a muskotályzsálya illatkeveréke hamarosan ellazít. A jázmin ősi afrodiziákum, évszázadok óta érzéki parfümként használják, míg az aromaterápiában a stressz oldására alkalmazzák.

Barackos szerelem: Peachy

Egyszerre gyümölcsös és fás illat. Ebbe garantáltan bele fogsz zúgni. Barackosan rózsaszín örvények a fürdővízben, egy tökéletesen édes ajándék bármilyen alkalomra. A benne lévő grépfrútolaj antibakteriális hatása mellett hangulatjavító is.

Vidám színkavalkád: Groovy Kind Of Love

Töltsd meg a kádat békével, szeretettel és pozitív gondolatokkal – szivárványszínben. A virággyermekek imádni fogják a rózsafa, a bergamott és az ylang ylang olajainak illatát, mely az égbe emeli a lelket és tonizálja, kiegyensúlyozza és frissíti a bőrt.

 

Megosztom