5 tény, amit nem tudtál a LED fényről

Ha a LED fényre gondolunk, gyakran fiatalkorunk diszkó-emlékei és az ott villódzó LED lámpák jutnak eszünkbe. De talán már tudjuk, hogy a LED (light-emitting diode), azaz a fényt kibocsátó dióda ennél sokkal több! A LED lámpák különböző hullámhosszú fényei különböző mélységekben hatolnak a bőrbe, számos jótékony biológiai folyamatot elindítva; így elősegítik a bőr fiatalítását és gyógyulását. Ez a terápia a FOREO  nemrég debütált UFO 2 okos arcmaszkjában is megtalálható. A svéd beauty-tech márka most összegyűjtött 5 tényt, amit a LED fényről tudni érdemes:

1. TÉNY – A LED fényterápiát eredetileg a NASA fejlesztette ki

A NASA kezdte el a LED fényterápiát alkalmazni az űrhajó-küldetések során, növénytermesztési kísérletekhez. Nem sokkal ezután rájöttek, hogy ez a módszer segít a fénynek mélyebbre jutni a szövetekben, így a sérült bőr gyorsabban gyógyul és a szövetek hamarabb regenerálódnak. Manapság a fénytechnológiának számos alkalmazási területe van, a szépségipartól a fizikoterápiáig. Daganatos megbetegedéseknél is gyakran használják, mert bizonyos esetekben képes csökkenteni a sugárterápia és a kemoterápia fájdalmas mellékhatásait.

2. TÉNY – A vörös és infravörös sugarak csökkenthetik a cellulit mennyiségét

A vörös és infravörös sugarak bizonyítottan fokozzák a vérkeringést és ezáltal a kollagén és elasztin termelést. A vörös-fényterápiát a sérült bőr gyógyítására és feszességének javítására is használják, tehát ideje búcsút mondanunk az öregedés jeleinek és köszönteni a fiatalabb önmagunkat. 

3. TÉNY – A LED fényterápia segíthet a napkárosodott bőrön is

A LED fényterápia, különösen a sárga fény segíthet eredményesen harcba szállni a napégés okozta bőrkárokkal, miközben nyugtatja az égett felületet. A bőrpírt is csökkentő fénykezelés ráadásul nem tartalmaz ultraibolya sugarakat, így teljesen biztonságos a használata, akár rendszeres alkalmazás mellett is. Más agresszívabb módszerektől eltérően, mint pl. a lézerterápia, a LED nem égeti a bőrt és nem okoz fájdalmat.

4. TÉNY – A zöld fény nyugtat, és képes enyhíteni a krónikus fájdalmat

A bőrkiegyenlítő és élénkítő hatásáról ismert zöld fényt több szempontból is vizsgálta tanulmányaiban a Dr. Mohad Ibrahim, az Arizonai Egyetem professzora. Legizgalmasabb megállapításai között szerepel, hogy a zöld színű LED fény képes csökkenteni a migrénes és egyéb krónikus fájdalmat. Fájdalomcsillapító tulajdonságainak és a neuropátiás fájdalom blokkolásának köszönhetően a zöld fényterápia forradalmian új módszert jelenthet a különböző típusú krónikus fájdalmak kezelésében.

5. TÉNY – Az élénk fehér fény növeli a tesztoszteron szintet, és nagyobb szexuális elégedettséget eredményez az alacsony szexuális vágyú férfiakban.

A fehér fény feszesít a bőrt és csökkenti a puffadást, de ez nem minden! Számos tanulmány bebizonyította az élénk, ragyogó fehér fény növeli a nemi vágyat és emeli a tesztoszteron szintet. A Sienai Egyetem kutatása összefüggést talált a fényterápiás kezelés és az LH hormon (luteinizáló hormon) szintjének emelkedése között, amely bizonyítottan emeli a férfiak tesztoszteron szintjét.

A FOREO úttörő innovációja, az UFO 2 okos arcmaszk teljes spektrumú LED-es fényterápiával elérhető a  www.foreo.com oldalon.

Megosztom