Akik a szuperhősöket gyógyí­tják

Nincs fehér köpenyük, de az egyik legnemesebb feladat az övék: hercegnőkre, szuperhősökre, bátor űrlényekre vigyáznak, hogy biztonságban teljesí­thessék fantasztikus küldetéseiket, élhessenek át csodákat. Ők a Bátor Tábor egészségügyi önkéntesei, az orvosokból, nővérekből, dietetikusokból és gyógytornászokból álló szupercsapat. Az alapí­tvány nyári táboraiba február 9-ig várja új csapattagok jelentkezését.

 

A Bátor Tábor terápiás táboraiban évente 1000 súlyosan beteg gyerek és családja töltődhet fel gyógyí­tó élményekkel. A daganatos, cukorbetegséggel, krónikus í­zületi vagy bélgyulladással, vérzékenységgel kezelt, vagy súlyos gerincferdüléssel, esetleg új szervvel élő Bátrakat ezernyi kihí­vás és kaland várja a hatvani csodaországban, ami rengeteg sikerélménnyel gazdagí­tja őket. Ahogy egy 9 éves táborozójuk megfogalmazta: „Itt megtanultam, hogy attól, hogy valakinek van valamilyen betegsége, még nem különb a másiknál.”

A lovardába csillogó szemmel belépő, í­jaikkal galaktikus üzenetet közvetí­tő, a magaskötélpályán büszkén egyensúlyozó hősökről egy láthatatlan, de annál fontosabb csapat gondoskodik. Hajni intenzí­v szakápolóként csatlakozott az egészségügyi önkéntesek, vagy más néven „Eíœ Cimbik” családjához, és amellett, hogy segí­tett valóra váltani az álmaikat, ő is sokat tanult a gyerekektől. „Sokkal felszabadultabbak, bölcsebbek, tudják értékelni az élet apró örömeit. Mi pedig a nap 24 órájában ott vagyunk mögöttük, ami biztonságot ad nekik. így válhatunk mi is részeseivé annak a csodavilágnak, amit a Bátor Tábor jelent.”

Beának és Sacinak az egészséges fogásokat köszönhetik a táborozók, de a dietetikus Cimbik is számos emléket visznek haza magukkal: „Jó érzés látni, ahogy a gyerekek sikeresen veszik az akadályokat. Mi mindent tudunk róluk, tudjuk, honnan indultak, és látjuk, milyen csodálatos átalakuláson mennek keresztül. Talán mi értjük leginkább, hogy mekkora hősök! Ezek a pillanatok feltöltik az embert, és a szürke hétköznapokon rájuk gondolva minden nehézség könnyebben elviselhető. Az itteni energiából, lelkesedésből és pozití­v gondolkodásból merí­tve próbálunk csodát tenni a táboron kí­vül is!”

Sokakat évről évre visszahúz a szí­ve a világba, ahol a felhők felett mindig süt a nap, és minden percben csodák történhetnek. Zsóka nővér 2010-ben lépte át először a tábor kapuit. „Minden jel azt sugallta, ezt a helyet keresed! És igen, ezt képzeltem el gyerekként, amikor elhatároztam, hogy nővér leszek! Ahogy a betegséget, a gyermeket kezeljük, ahogy egymás felé fordulunk. Az őszinte szeretetet, segí­tségnyújtást és az együtt töltött időt… Én í­gy szeretnék élni, és ezért térek vissza újra és újra.”

Ha Te is szeretnél biztonságot nyújtani a Bátraknak, jelentkezz a Bátor Tábor egészségügyi önkéntes csapatába február 9-ig: https://batortabor.hu/onkentesseg/tabori-onkentesseg/
Csatlakozz az eseményhez és tudj meg többet!

Megosztom