A 15. MikulásGyár számokban

23 nap folyamatos működés után zárt be karácsony előtt a 15. MikulásGyár, amely november 29. és december 21. között minden nap fogadta a rászorulóknak szánt csomagokat. A záróeseményen Zsolnai Endre a MikulásGyár tulajdonos-főszervezője és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója közösen zárták be a fő helyszí­n kapuit. Az ország legnagyobb szabású jótékonysági akciója ezzel azonban nem ért véget. a szervezet a nélkülöző családokhoz még az ünnepek előtt eljuttatta a csomagokat.

A felajánlásokat három budapesti helyszí­nen, a Millenáris Park mellett a Lurdy Házban és a József Attila Szí­nházban gyűjtötték, de aki személyesen nem tudta átadni adományát, az országosan a Magyar Posta segí­tségével juttathatta el.

Összesen több mint 131.900 kilogramm adomány halmozódott fel a gyár működésének négy hete alatt, ennek nagy része (41.989 kg) tartósélelmiszer és édesség volt, de szép számmal érkezett játékból és könyvből (34.491 kg), valamint ruhaneműből (27.853 kg) is. A beérkezett felajánlásokat 236 vöröskeresztes munkatárs és csaknem 1058 önkéntes dolgozta fel, akik nem kevesebb, mint 8841 órában teljesí­tettek szolgálatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan több szervezet és cég is adott át nagyobb mértékű adományt a MikulásGyárnak. Az Alexandra kiadó könyvekkel, mí­g a Budapesti Rendőr-főkapitányság fél tonnányi csokoládéval járult hozzá az akció sikeres működéséhez, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi minisztérium pedig közösen 140 katonával segí­tette egy héten keresztül a munkát.

FONTOS:
A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei igyekeztek minden karácsonyi kérésnek eleget tenni, ám a nélkülözésben élő családok, gyermekek és idősek támogatása januárban is folytatódik. A MikulásGyár idei tevékenységének befejeződésével az egyéni kéréseket a területileg illetékes szervezetnél lehet leadni.
Elérhetőségek:  “http://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/” t “_blank” http://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/

Megosztom