A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre

Európában is egyedülálló VR Vidámpark nyí­lt Budapesten, a Nyugatival szemben, egy 2000 m2-es egyedi térben. A jövő vidámparkja a szórakoztatásnak itthon eddig sosem látott formája, ahol egyszerre lehetünk felfedezők, akcióhősök vagy akár belebújhatunk kedvenc karakterünk bőrébe.

A volt Szikra mozi épületében megépült modern és menő szórakoztató központ 5 tematikus térrésszel várja az érdeklődőket, ahol 10-99 éves kor között mindenki megtalálja a kedvére való játékot. A VR Vidámpark egy olyan egyedi kalandsorozatot kí­nál, ahol minden lehetséges, ahol belépünk egy izgalmas filmbe, aminek aktí­v szereplőjévé válunk.

Magyarország első és Európa legnagyobb virtuális valóság élményparkja egy erre a célra kialakí­tott – háromszintes – térkomplexum, ahol térben és időben csapongva hol az egyiptomi alvilág kí­sérteties, démonok és szörnyek által benépesí­tett birodalmában bukkanunk föl, ahol egy csapdákkal teli ösvényen Anubisz, a halál istene vezet végig. Majd hirtelen 200 millió évet ugrunk vissza az időben, amikor a dinoszauruszok változatos világába csöppenünk.
A jövő vidámparkja olyan alkalmakat is kí­nál, ahol versenyre kelhetünk egymással, ahol együtt küzdhetünk a zombik ellen vagy egy virtuális hullámvasúton surranhatunk ég és föld között. De megtalálhatók a parkban a legnépszerűbb videójátékok VR élményei is, mint pl. az Assassin’s Creed vagy az Angry birds. 

Illés Gabriella, a VR Vidámpark producere hangsúlyozta: „A beltéri vidámparkunk minden játéka egyedülálló, nem összehasonlí­tható a műszaki áruházakban kapható, hazavihető és a nappaliban játszható játékokkal, de a kisebb VR szobák játékaival sem.” A jövő vidámparkja novembertől várja a családokat, baráti társaságokat is. 
Az öt tematikus tér egyik legizgalmasabb része az ún. hiperrealisztikus élményeket felsorakoztató helyszí­n /Hyperreality zone/, ahol a Dino Safari a dinoszauruszok földjére kalauzolja el a vendégeket vagy a Dark Side of Anubis az egyiptomi túlvilág virtuális világába csalogatja a látogatókat. 
A lövöldözős zóna /Shooting zone/ legnépszerűbb játékának várományosa a világ toplistás videójátékának virtuális valóság változata, az Assassin’s creed, melyben főszereplőkké válhatunk a világ legnagyobb harcosi klánjának egyik tagjaként.  Az Angry Birds helyszí­nen pedig a bosszantó zöld malacok  ellen folyik a harc, ahol átváltozhatunk a legdühösebb madarak egyikévé. További három í­zig-vérig lövöldözős játék található még a Shooting Zone-ban, a VR Gun, VR Fighter, valamint egy félelmetes, ijesztő zombi apokalipszis támadás, a Zombyte.  A legbátrabbak a Fun Zone-ban található, Magyarország egyetlen virtuális hullámvasútján, a VR Ride-on próbálhatják ki bátorságukat. Szintén itt található a legjobb új VR őrület, a Beat Saber, az egész világon kedvelt, ritmusos zenés alapú VR játék. A szabadesés egyszerre felszabadí­tó és félelmetes élményét élhetjük át a VR Jump-on. Sikí­tani ér!
A Speed Zone-ban egyrészt egy virtuális valóság játék várja a két kerék szerelmeseit, 3D Race car-on pedig menő sportautók, féktelen száguldás  teszi próbára az autóvezetési képességeket.
Évtizedeket repülhetünk vissza a a Retro Zone-ban, ahol a nagy klasszikus játékok fogadják a nagyérdeműt: Pac-man wall, Pac-man table, a felgyulladó lámpákra lecsapó Speed of light vagy a Pong nevű klasszikus játék, ahol összemérhetjük reflexeinket és tudásunkat.

Ha valaki pedig megpihenne a virtuális élmények forgatagában, a különleges atmoszférájú Space Cafe-ban utazhatnak a kulináris élvezetek világában.
www.vrparkbudapest.hu

Megosztom