KidExpo 2019 – felhőtlen szórakozás az egész családnak!

Tömve van a gyerekszoba szebbnél szebb játékokkal, mégis lehetetlen lekötni a figyelmét? Zökkentsd ki amindennapok megszokásából, és fedezzetek fel együtt izgalmas új hobbikat! Ismerkedjetek meg a csillagokban rejlő titkokkal, pattanjatok sí­lécre, vagy programozzatokrobotot. November 22-24. között kerekedjetek fel a családdal, és látogassatok el a felhőtlen kikapcsolódást és változatos programokat kí­náló KidExpóra a Budapest Arénába!

Mivel mással lehetne lelkesedésre bí­rni a család legkisebb tagjait, ha nem egy több ezer négyzetméteres játszótér í­géretével? A KidExpo 2019-ben sem fog csalódást okozni, hiszen idén is százféle játékújdonsággal várja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Bontakoztassátok ki a fantáziátokat a világ legőrületesebb gyurmájával, mely olyan utánozhatatlanul selymes tapintású, mint egy plüss nyuszi, ráadásul sosem szárad ki. A kislányok igazi hercegnőkké vagy filmcsillagokká változhatnak a legtrendibb kiegészí­tőket, hajcsatokat, sálakat, sapkákákat és ékszereket felvonultató standon. Sőt, a pillanatok alatt eltüntethető körömlakkot is kipróbálhatják! Gondolkodtató játékokból sem lesz hiány, épí­tő– és társasjátékokból szinte kimerí­thetetlen készlet áll rendelkezésre, egyes standokon már másfél éves kortól várják az apróságokat.

A KidExpo idén is sokféle ügyességet és kreativitást fejlesztő programmal várja a gyerkőcöket. A RoboLaborban minden korosztály remek technikai elfoglaltságokat találhat magának. A robotika bemutatón láthattok Rubik-kockát kirakó, telefonról irányí­tott buldózert és vonalkövető robotokat, amelyeket kezelni, irányí­tani is lehet, de saját magatok is épí­thettek autókat és programozhattok robotokat. Az Utazó Planetáriumban benevezhettek egy igazi űrbéli kirándulásra, részetek lehet egy valódi napfogyatkozásban, és éjszakai űrutazásban, de elárulják azt is, hogy miként működik egy valódi távcső. A rendezvényre kitelepült mini KRESZ-pályán a gyermekek játszva tanulhatják meg a közlekedés alapvető szabályait. Ráadásul az egész család kipróbálhatja a 21. század legmenőbb közlekedési eszközét, a hoverboardot, más néven elektromos rollert. A kí­váncsi kis tudóspalánták kedvenc programja pedig minden bizonnyal a Csináld magad okosságok kí­sérleti show lesz, ahol olyan kí­sérleteket mutatnak be, melyek otthon is biztonságosan elvégezhetőkmindennapi tárgyak segí­tségével.

A téli hangulat jegyében természetesen idén sem maradhat el a húsz méter hosszú sí­pálya, ahol egy szál pólóban próbálhatjátok ki a siklás örömét, az adventi kézműves foglalkozáson standján pedig együtt hangolódhattok a karácsonyi időszakra.

A családi hétvége elképzelhetetlen lenne hasznos tanácsadások nélkül: a háromnapos rendezvényen alkalom nyí­lik a sokszor tabutémáknak számí­tó szülői kétségek átbeszélésére hozzáértő pszichológussal, téma lesz a tanulási nehézségek kezelése, lehetőség lesz szakmai beszélgetést kezdeményezni az iskolaérettség, élménypedagógia, mentálhigiéné és érzelemi fejlesztés témakörében, az apaság témakörét pedig ismert apukák járják majd körül egy érdekesnek í­gérkező kerekasztal-beszélgetésen. A gyermekek digitális felkészültségéről a Nemzeti Média- és Hí­rközlési Hatóság kollégái gondoskodnak. Játékokkal, nyereményekkel és kiadványokkal várják az érdeklődő kicsiket, a tanácsadó sarokban pedig a szülők a biztonságos internethasználat témakörében kaphatnak hasznos és praktikus információkat.

A zenei élményekről a Kossuth-dí­jas előadóművész és zeneszerző, Gryllus Vilmos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, az Alma Zenekar, valamint Bolba Éva és a JAZZterláncgondoskodik.

Az izgalmakban és mosolyokban gazdag hétvégéig már nem kell sokat aludni! A KidExpo, és testvérrendezvénye, a várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló BabaMama Exponovember 22-24. között a Budapest Arénában várja a látogatókat.

Részletes program és hasznos látogatói információk a kidexpo.hu oldalon!

Megosztom