2020.02.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Fésű? - a lakosság 40 százalékának nincs!

Minden negyedik ember számára pedig a külső minden helyzetben fontos. A hangsúlyt a külső megjelenésünkben a frizuránkra helyezzük.


2019.10.07  12:27   frissítve: 2019.10.07 12:36
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A lakosság több mint 80 százaléka odafigyel a megjelenésére, minden negyedik ember számára pedig a külső minden helyzetben fontos. A hangsúlyt a külső megjelenésünkben a frizuránkra helyezzük, így nem meglepő, hogy a nők több mint fele mindig magával viszi a hajformázó eszközeit.


Talán soha nem volt akkora jelentősége az önbizalomnak, az önmegvalósításnak és magabiztosságnak, mint manapság. Virágzó üzletág az önismeret, legyen szó minden olyan lehetőségről, amely kapcsán az emberek ki tudják magukból hozni a maximumot akár a szakmai-, akár a magánéletükben. A reklámok és híradások hatására azonban egyre többekben alakul ki hamis testkép. Nemcsak a lélek, hanem a külső is meghatározza azt, ki, mennyire él békében a világgal.

Negatív megítélés  

A magyar lakosság 80 százaléka odafigyel a megjelenésére, de csak minden negyedik embernek fontos ez minden helyzetben, tíz emberből négy pedig egyáltalán nem elégedett a külsejével. A hölgyeknél ez az arány még magasabb: majdnem fele negatívan ítéli meg a külsejét - áll az NRC „Nagy Magyar Hajteszt" című kutatásában, amelyet a Rowenta megbízásából készített. Abban azonban a megkérdezettek egyetértettek, hogy a haj határozza meg leginkább a külső megjelenésünket. A kutatásban résztvevő 18-50 év közötti nők 50 százaléka, a férfiak 38 százaléka gondolja így, ezen kívül a nőknél még a bőr állapota (31%), illetve a smink (10%) fért be a három legfontosabb közé, amely befolyásolja a külsőt. A férfiak az arcszőrzetet (28%) és a bőr állapotát (20%) említették meg. A ruházat, a testsúly, az összkép mindkét nemnél hátrébb végzett.   

Napi hét perc

A válaszadók 80 százaléka bevallotta, az önbizalma is nagyobb, ha rendben van a frizurája. Nem mindegy azonban, különösen a nőknél, milyen hosszú és típusú a haj: minél hosszabb és kevésbé egyenes, annál inkább csökken az elégedettség. Mindezek ismeretében különösen meglepő, hogy hiába fontos a hajunk, naponta átlagosan hét percet foglalkozunk vele (férfiak átlag 3, nők átlag 12 percet bajlódnak vele), a nők 33 százalékának, a férfiak 56 százalékának viszont nincsen sem fésűje, sem hajkeféje. Viszonylag ritkán járunk fodrászhoz, a nők többsége a beszárítást, a simítást és a festést is maga végzi el otthon. A hajformázó eszközeinket azonban nyaralásra, vagy hosszú hétvégére is magunkkal visszük.  

Trendek

A kutatás egyébként rámutatott, a lakosság harmada érdeklődik aziránt, milyen trendek hódítanak a frizurák és az arcszőrzet terén, ebben már a fodrászon kívül segítséget nyújtanak az internetes felületek, illetve a barátok.  Persze fontos kérdés, ki, hogyan tudja kihozni magából a maximumot, melyik arcformához milyen fazon, illetve szín illik a legjobban. Sári Kata hairstylist, mesterfodrász szerint a testarány és az az, amely meghatározza, hogy kinek, milyen frizura áll jól. Magas alkatúaknak nem szerencsés a rövid haj, mert az optikailag tovább nyújtja a testet, a telteknek a nagyon kerek frizurák nem előnyösek, míg az alacsonyak esetében a nagy loknis, nagyon göndör, frufrus változatot célszerű elkerülni.    

TIPP: A Rowenta októbertől számos hazai szállásra, apartmanba helyez ki prémium hajformázó eszközöket, amelyeket az oda utazók ingyen használhatnak, lehetőséget adva a magabiztos külső eléréséhez. (www.rowenta.hu/hajlak)


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás