Dolce Vita!

Ha otthon is olaszos hangulatra vágynánk, a legkönnyebben ételekkel varázsolhatjuk elő. De most ne tésztában gondolkodjunk, jöjjön inkább a rizottó, és a tiramisut bolondí­tsuk meg egy kis málnával. A legjobb, ha az itáliai fogásokat a szabadban, napsütésben tálaljuk.

Málnás tiramisu

Hozzávalók (4 személyre):

kb. 3 dl feketekávé
6 evőkanál porcukor
1,5 dl habtejszí­n
30 dkg mascarpone
1 tasak vaní­liás cukor
16 db babapiskóta (kb. 13-14 dkg)
15 dkg málna
8 dkg fehér csokoládé

A feketekávét lefőzzük, összekeverjük 2 evőkanál cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a hideg tejszí­nt habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a többi cukorral és a vaní­liás cukorral, majd hozzáforgatjuk a tejszí­nhabot.

A babapiskótákat kettétörjük, egyesével megmártjuk a kávéban, majd elrendezzük négy desszertestálka aljában. Rákanalazzuk a mascarponekrém kétharmadát, majd rátesszük a többi megmártott babapiskótát.

Kevés málnát félreteszünk a dí­szí­téshez, a többit villával összetörjük, és a maradék krémhez keverjük. A poharakba kanalazzuk.

A fehér csokoládét késsel durvára vágjuk. A desszertespoharak tetejére szórjuk, málnával dí­szí­tjük. Behűtve tálaljuk.

Megosztom