2020.02.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Melyik fotók vannak rád a legnagyobb hatással?

SM-betegek: fotópályázat után kiállítás

2019.08.16  14:54   frissítve: 2019.08.16 15:09
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

SM-betegek: fotópályázat után kiállítás

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány tavasszal közzétett felhívására 42 pályázó 183 fotót küldött. A pályázatra olyan képeket vártak, amelyek bemutatják, hogyan élnek, milyen nehézségekkel küzdenek az SM betegek, mi ad számukra örömöt a mindennapokban.

A sclerosis multiplex rendszerint fiatalkorban jelentkező, gyógyíthatatlan neurológiai betegség: autoimmun gyulladás teszi tönkre az idegpályákat szigetelő myelinhüvelyt. Az agy és a gerincvelő károsodása szerteágazó tüneteket okoz, ezért hívják ezerarcú kórnak a betegséget. A betegek egy része akár évtizedeken át viszonylag kevés panasszal élhet együtt a kórral, másokat  gyors leépülés és kiszolgáltatottság fenyeget. Magyarországon mintegy 8 ezren élnek SM betegséggel.

A Roche által támogatott fotópályázatra az egész országból érkeztek alkotások, amelyek számos élethelyzetet bemutatnak. A képeket zsűrizik, de a szakmai döntéstől függetlenül közönségszavazásra is lehetőséget adtak, amelynek eredménye hamarosan kiderül. Az alapítvány Facebook albumában 40 fotót tettek közzé, amelyekre várták a voksokat, a közönségdíjas fotó alkotója különdíjat kap. 

Az eredményhirdetés 2019. szeptember 7-én lesz Gyulán, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége által szervezett Országos SM Napon, ahová az egész országból érkeznek sclerosis multiplex betegséggel élők és hozzátartozóik. A képekből egy kiállítás is nyílik, majd a fotókat az ország több településén is tervezik bemutatni.

Facebook: https://www.facebook.com/MSMBA.hu/


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás