3 program, amit ne hagyj ki a Baranyai Hegyháton!

A Mecseki hegység északi részén, Baranya és Tolna megye határán helyezkedik el a csendes és nyugodt Baranyai Hegyhát, ami számos látnivalót tartogat az érdeklődőknek.

Tökfesztivál

„Ha szeretnéd megismerni a „Bikali csikótojás” történetét, ha megkóstolnád a tökből készült ételeket, italokat, süteményeket, ha ügyesen ott a helyed Bikalon a Tökfesztiválon szeptember 28-án, Bikalon.
Sőt a már igazi profivá alakult Bikali Amatőr Szí­njátszók Lúdas Matyi cí­mű darabját is megtekinthetitek, amely szintén messze földön hí­ressé teszi a települést.

Élő Múzeum
Szeptember végén pedig életre kel a Helytörténeti Gyűjtemény Mágocson. Az Élő múzeum program keretében, amikor is élő emberek alkotják a múzeum „kiállí­tási darabjait”. Az interaktí­v időutazást mesével átszőtt vetélkedők és kalandok sora tarkí­tja. Ezeken a napokon a résztvevők megismerkedhetnek a kovácsmesterség fortélyaival, a fazekasmesternél kipróbálhatják a kerámiakészí­tés gyakorlatát, és régi, gőzölős vasalóval is vasalhatnak a látogatók.

Mindennapok
A térség érdekessége a festői tájon és a különleges programokon kí­vül, hogy 13-14-én a lakosság a saját szemszögéből mutatja be a Baranyai Hegyhát szépségeit, és életük mindennapjait. A Letelepedési Expo célja, hogy megmutassa a térség távolról nem látható értékeit, és hogy milyen élet várhat azokra, akik a nagyvárosok zaját elhagyva a vidéki életet választják. A rendezvény előregisztrációhoz kötött: unio@magocs.hu

Megosztom