2020.05.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Hétvégi úticél: Kiskunság

3+1 ok, hogy ellátogassunk a Duna-Tisza közébe

2019.07.04  14:30   frissítve: 2019.07.04 15:04
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Duna-Tisza közén található Kiskunság sokaknak felfedezetlen terep, pedig a méltán népszerű kiskunmajsai élményfürdőn kívül más látnivalók is indokolttá tesznek egy hétvégi látogatást.Kiskun emlékhely


A látogatóközpontban modern eszközökkel mutatják be a kiskun identitást. Megismerkedhetünk a Magyarországon élő kunok életével, és többek közt láthatunk egy Árpád-kori templomot kettős körárokkal és a védművel, valamint lakóházakat is. A későbbiekben folyamatos régészeti feltárás is zajlik majd az emlékhely területe mellett.

 

Szamárfarm

Kiskunmajsától kb. 2 kilométerre található a szamárfarm, amely májustól szeptemberig várja a látogatókat. Az állományt különböző fajtájú és színű állatok alkotják: a szürke színű, magyar parlagi szamáron kívül találunk benne fekete, „olasz típusú" szamarat és igazi különlegességként hófehér, kék szemű úgynevezett magyar barokk szamarat is.

Pálosszentkút Kegyhely

A petőfiszállási tanyavilág része. Az Alföld egyik legjelentősebb búcsújáró helye. 1791-től kapta meg az egyházi engedélyt a zarándokjáráshoz, de már a középkorban is állt ezen a helyen kicsi kápolna. Ma szépen parkosított nagy területe, forrása, patakja mind vallási, mind turisztikai szempontoknak megfelelő környezetet biztosít.

+1
Jonathermál Kiskunmajsa

Ez az a hely, ahol a család minden tagja felüdülhet a kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencékben. A fürdő mellett a motellel együtt mintegy 50 ezer négyzetméteren elterülő zöldterületen fekvő kemping is található.

 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás