Tini bőrproblémák 30 felett?

A kamaszkor törékeny szépsége, az első szerelem elsöprő emléke, a rengeteg nevetés, a világmegváltó tervek időszaka, ahogy a pattanásos bőr rémálma is véget ér egyszer. Van, akit a bőre mégis többször emlékeztet ezekre a szép időkre, mint szeretné: gyulladt pattanások képében tér vissza a múlt.

A női természet ciklikus rendje a 20-as éveink elejére rendszerint kiszámí­thatóvá és egyenletessé válik. E hormonális körforgásban azonban jobban megszédülhet olykor a szervezet, mint amit még uralni tudunk, í­gy kellemetlen kí­sérő jelenségekkel, panaszokkal társul ez az állapot. A PMS-szindróma a szépségünkön is otthagyja pecsétjét, kisebb nagyobb pattanások, ödémásodó bőrtünetek képében. Sokan ez időszakban emésztési problémákkal is küzdenek, ami párhuzamosan salaktalaní­tási nehézségeket jelent a bőrön keresztül is. Ugyaní­gy jellemző lehet ez a jelenség a várandósság első trimeszterében is. A bőr, akárcsak testünk, ciklikusan megtisztul. E ciklus napi, heti, havi lüktetését a hormonális hatások megzavarhatják. Ilyen esetben fordulhat elő, hogy akár egy időutazásban, tinikorunk hajnalát idéző bőrre ébredünk, különösen az állunkon.

Mit tehetünk a tini bőrproblémákkal 30 fölött?

Ahogy tinikorunkban a hormonháború időszakában gyengéd és biztonságosan tisztí­tó natúr és bio termékek után nyúlunk, bármely életkorban ilyen tüneteket tapasztalva ugyanez a teendőnk. Természetesen a nyugtató, tisztí­tó ápolást követően a szokásos, bőrtí­pusnak és életkornak megfelelő krémekkel zárjuk a napi arcápolást. Az első lépések a tini bőrproblémák észlelése esetén:Fokozott és gyengéd arctisztí­tás! Reggel és este is!

Ha pattanást, gyulladásos gócot észlelünk, soha nem szabad nyomkodni, mert úgy valójában még fokozottabb gyulladás, bakteriális fertőzöttség alakulhat ki. Ilyenkor a feladat a bőr anyagcseréjét helyreállí­tani, a tisztí­tást az öntisztulást serkenteni. A szervezet és a bőrünk intelligenciája elvégzi a többi feladatot. Válasszunk erősebben tisztí­tó arclemosót, melyet naponta kétszer használjunk, reggel és este is.

1. Citromfű-fűzfa tini arclemosó gél. A tisztí­táson túl kiváló hidratálást is biztosí­t a zsí­ros, aknés bőr számára. A paradicsom kivonata, a ciprus illóolaja, panthenollal és E-vitaminnal a faggyúmirigy működés normalizálását támogatja.

2. Habkönnyű lehetőséget nyújt a problémás bőr tisztí­tásra a Csipkerózsa arctisztí­tó hab, melyben aranyvesszőfű és csipkebogyó kivonatok biztosí­tják a tónusos, üde érzet és hidratált bőrkép kialakulását.

3. Echinacea micellás arctisztí­tó virágví­z a szeborreás és kevert bőr számára mattí­tó, bőrtömörí­tő, nyugató tisztí­tást biztosí­t. E mellett aktí­van támogatja a bőr ví­zmegkötő képességének helyreállí­tását is.

Salaktalaní­tás és regeneráló ápolás

Ha az állon vagy az orr környékén kellemetlenül feszülő, fájó pontok jelentkeznek, ez visszajelzés a bőrön át a testünk számára, hogy salaktalaní­tási nehézséggel küzdünk. Ilyenkor az emésztőrendszer támogatásán át csodát tehetünk a bőrünkkel. Ajánlatos salaktalaní­tó teakeverékből, melyek gyógynövény szakértők által bio és gyógynövényboltokban beszerezhetők – 1-3 hetes kúrát tartanunk. A gondos tisztí­tás mellett bőrünket a bio és natúr tisztaságú kozmetikumokkal támogathatjuk tovább.

Tipp: Gyógynövényes arcápoló paradicsomos gél alkalmas a zsí­ros, szeborreás, kevert bőr normalizálását támogatni, a hidratált bőrképet fenntartani. Gyógynövények, vitaminok, fitoterápiás hatóanyagok kombinációja segí­ti a látványos regenerálódást. Középkorú és a terhesség időszakában zsí­rosabb vagy olajos szeborreával küzdő hölgyek sikeresen alkalmazzák a bőrápolásuk során.

Zsí­ros bőr szakszerű ápolása

A tini bőrállapot jelentkezése esetén legyen bármilyen is a bőrtí­pusunk, az ápolást a zsí­ros bőrre ajánlott termékekre épí­tsük, hiszen bőrünk ilyen esetben több zsí­ranyagot választ ki, í­gy ennek megfelelő ápolást kí­ván. A bőrbe jutó gyógynövényes hatóanyagok, – akár egy bioinformációs üzenet, – aktiválódnak, majd megkezdődik a bőr „újjászületése”. E termékek gazdagok gyulladáscsökkentő hatóanyagokban, 8-10 napos használatot követően egészséges bőrképpel ajándékoznak meg.

Salaktalaní­tó kúrák, vagy hosszasabb betegség, influenzás időszak után a felhalmozódott salakanyagoktól tisztí­tsuk meg a bőrünket. Ehhez kiváló lehetőséget biztosí­t az Alga-spa maszk, hetente 1-2 alkalommal történő használata. A kevert, tág pórusú, ví­zhiányos bőr bázikus gyógyví­zzel készült maszkja normalizál, feszesí­ti a bőrt, hidratál és nyugtat. Ajánlott tisztí­tó, lúgosí­tó kezelések kí­sérőjeként is.

A vonzó megjelenéshez ebben az időszakban szükségünk lehet egy jó korrektorra is.

A Reishi teafaolajos krém-korrektor nem csak szépí­t és fed, hanem a gyulladáscsökkentő gomba kivonata és az antiszeptikus hatásáról ismert teafaolaj tartalma miatt támogatja a bőr újjászületését is. Illóolajokkal és a Ganoderma lucidum gomba regeneráló hatásával veszi fel a harcot a kellemetlen szépséghibák eltüntetéséért.

Megosztom