2020.05.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Marokkó Budapestre költözik

Szeptember 7-16-ig a Vajdahunyad várában több mint 30 kézműves a vendégek előtt készíti a marokkói kerámia edényeket, dísztárgyakat, szőnyegeket.

Családi Lap
2018.09.08  08:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Idén első alkalommal rendezik meg a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet.
A rendezvény célja, hogy a kiállított művészi kézműves - elsősorban a réz- bőr, és fazekas - tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül bemutassa a marokkói kultúra sokszínűségét és a marokkói mesterek kreativitását.

A Vajdahunyad vára kilenc napig több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet. Utóbbiak többek között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából, fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak illetve a ruhák, szőnyegek, argánolaj és henna között, sőt végig is nézhetik, hogyan készülnek a mesterművek.


Emellett arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljanak Marokkó autentikus gasztronómiájába, ahol a híres teakeverékek is a repertoáron fognak szerepelni. A rendezvényen olyan workshopokat is rendeznek, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a generációk óta élő, a marokkóiak mindennapjaihoz kapcsolódó hagyományokkal.


Az eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a Marokkói Turisztikai és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d'Artisan-nal, valamint magyar részről a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.


Bővebb információ a rendezvény Facebook oldalán található.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás