2020.05.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Bemutatkozott a legújabb kispingvin

Bemutatták a Debreceni Állatkert legújabb sztárját, Perjámost, a pápaszemes pingvint

Családi Lap
2018.07.27  14:23   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A közel negyven, tojásban eltöltött nap után Perjámos május 28-án látta meg a napvilágot. Tíz év alatt ő a 23. fióka, aki a Nagyerdőn kelt ki. Így a kis pingvin érkezésével Debrecenben található Magyarország legnagyobb pingvin kolóniája.
A kikelést követően pingvinbölcsibe került, ahol az állatgondozók nevelik. Két hónap után a pehelytollait már majdnem teljesen ledobta, így most először találkozhatott leendő társaival, a pingvinovisokkal, akik a napi pingvin-séta közönség kedvencei. Az állatkert látogatói 2015 nyara óta sétálhatnak a pingvinekkel, amelyhez jövő héttől Perjámos is csatlakozik.


Magyarországon öt állatkertben él pápaszemes pingvin és az elmúlt egy évben mindössze hat pápaszemes fióka kelt ki. Afrika egyetlen pingvinfaját jelenleg elsősorban az ipari méretű túlhalászat és az olajszennyezés fenyegeti. Szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. Debrecenben az Európai fajmegmentési program (EAZA EEP) keretében 2008 óta láthatóak pápaszemes pingvinek.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás