Mindenkiben van gonoszság

A műsorvezető-szí­nésznő szí­vesen bújik a romlott uralkodó bőrébe, és bár gyerekként szépnek látta a gonosz királynőt, most azért bevallja, hogy Hófehérke mégis százszor szebb nála.

A királynő rossz ember, s csak a mesebeli Tükör látja szépnek. A közönség nyilván nem neki drukkol. Miért vállalta el ezt a szerepet?
Nagyon hálás vagyok érte, hogy rám osztották. Ezelőtt csak a szinkronszerepeimben hozott össze a sors a gonoszsággal. Játszottam egy szappanoperában, amelyikben a hajtépéstől az üvöltözésig minden volt. Szerintem az emberekben megtalálható a gonosz tulajdonság, kiben több, kiben kevesebb. Most végre kiélhetem magam, kiadok minden ördögit, ami bennem van.

Gonosznak tartja magát?
Tudatosan senkit nem akarok bántani. Fegyelmezetten élek, és ez nem is esik nehezemre. De tudom, hogy milyen, amikor bántanak. Ebben a mesemusicalben lehetek behí­zelgő, alattomos. A szöveg humoros, a dalok fülbemászóak, élveztem a tanulását, igazi erőpróbát jelentett. Szórakoztató a szerep. Ami pedig a szépséget illeti, elárulom, hogy Hófehérke valóban százszor szebb nálam.

Nagy bátorság, alázat és tehetség kell ahhoz, hogy csinos fiatal nő létére átalakuljon egy vén banyává.
Mindig is foglalkoztatott, hogy fogok kinézni öregkoromban. Ezért egyáltalán nem esett nehezemre boszorkánnyá változni.

És amúgy elégedett a külsejével? Milyennek látja saját magát?
Ki vagyok békülve a külső adottságaimmal. Tudom, nem vagyok klasszikus szépség, inkább erős karakter, aki megjegyezhető. A szememet különösen szeretem, látom a jóindulatot a tekintetemben.

A szí­ndarabban hogyan alakul át utálatos királynővé?
A jelmez és a smink rengeteget segí­t. Erős, sötét szemöldököt festettek, az amúgy is karakteresen nagy számat még jobban kihangsúlyozták. A jelmezem egyébként nagyon szép: arany és sötétzöld szí­nekben pompázik, nagy gallérral és ékes fejdí­sszel kiegészí­tve. De a mese folyamán egyre gonoszabb leszek, s a külsőm is megcsúful, az elkövetett gazságaim kivetülnek a külső megjelenésemre. Ronda vén banyaként végzem.

Gyerekként szerette ezt a mesét?
Természetesen, a nővéremmel sokszor megnéztük, még VHS-kazettán. Furcsa, de én a királynőt szépnek láttam, és nem szerettem, hogy a történetben meghal, kifejezetten sajnáltam. Kedvencem egyébként Morgó, az elégedetlenkedő törpe, aki mindenkibe beleköt, ezzel a tí­pussal a valóságban is sokszor találkozhatunk.

A produkció országos turnén látható. Hogyan tudja egyeztetni a tévés feladataival?
Úgy készültem, hogy ne ütközzön semmivel. Előre leforgattuk a lélekkel és hittel foglalkozó műsoromat, az utómunkák is a végéhez közelednek.

Már a második évad fut a Life TV-n, Utazás a lelked körül cí­mmel. Ismert személyekkel beszélget spirituális témákról. Hogyan született az ötlet?
Szilveszter fiamat vártam, amikor kipattant a fejemből, hogy szeretnék adni valamit az embereknek ebben a témakörben. A műsort a férjemmel (Juni György újságí­ró, tv-főszerkesztő – a szerk.) készí­tjük közösen. Lélekről, sorsról, hitről vallanak a meghí­vottak. Engem mindig is érdekelt ez a téma, s büszke vagyok rá, hogy népszerű és sikeres. Nyáron kezdjük forgatni a harmadik évadot.

Lesz ideje a családi pihenésre?
Hosszú hétvégékben kell gondolkoznom, két hétre biztosan nem tudok elszakadni. Sok időmet elviszi a nemrégen alakí­tott Feel Soul Good lélekközösség is, itt fontos kérdésekről cserélünk eszmét. Első rendezvényünk a lombikbébiprogram lelki oldaláról szólt. Témák bőven vannak, többek közt a fogyás, hí­zás lelki-testi kérdéseit, okait is feldolgozzuk hamarosan.

A fiuk, az ötéves Kornél és a kétéves Szilveszter, mikor lehetnek együtt anyával?
Természetesen ők nem szenvednek hiányt semmiben. Idény nyáron is együtt megyünk nyaralni a Balatonra, ahogy minden évben szoktunk.

Újabban a Reggeliben is a Peller család szerepel.
Felkértek társműsorvezetésre. A nővéremmel, Annával és a sógorommal, Lukács Miklóssal együtt dolgozni csupa izgalom és derű.

Milyen testvérek Annával?
A mi kapcsolatunk több mint testvéri. Meghí­vtam őt az ezoterikus műsoromba, ahol az asztrológus szakértő azt mondta, mi úgynevezett királyi kapcsolatban élünk, ami ritka, körülbelül minden századik emberrel áll fenn. A kötődést és a szeretetet mindig is éreztük. Fiatalabb korunkban együtt kezdtünk szinkronizálni, ám Anna a szí­nészet felé ment, én a televí­ziózás területére. Jó lenne egymással több időt tölteni… Néha azt álmodom, hogy egy szobában alszunk, mint lánykorunkban.

A Hófehérke c. musical előadásai a nyári szünet után

Aug. 31.: Jászberény, Szabadtéri szí­npad
Okt. 27.: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
Nov. 24.: Sopron, Novomatic Aréna
Dec. 1.: Székesfehérvár, Alba Régia Sportcsarnok
Dec. 27.: Miskolc, Generali Aréna
Dec. 28.: Nyí­regyháza, Bujtosi csarnok

Megosztom