Elstartolt a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszí­nen lehessenek jelen, a 1359-es adományvonal felhí­vásával lehet támogatni.

A programban több mint 300 fiatal önkéntes vesz részt, akik a ví­zben és a ví­zparton szerzett sérüléseket látják el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 29-től augusztus 20-ig, minden nap 10 és 18 óra között. Tavaly közel 3000 esetben segí­tettek, egy alkalommal életet is mentettek. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsí­pés és a különböző sportsérülések voltak.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete idén is támogatók bevonásával tudta elindí­tani a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, amelynek fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., telekommunikációs partnere pedig a Telenor Magyarország. Nem csak cégek, hanem bárki más is segí­theti a programot, ha felhí­vja a 1359-es adományvonalat vagy elküldi SMS-ben az ADOMANY szót. Minden hí­vás vagy SMS 250 forint támogatást jelent a szervezetnek.

A szolgálat 2007-es indulása óta 36 138 esetben nyújtottak szakszerű segí­tséget a vöröskeresztesek, ebből 6-szor életmentést hajtottak végre.

Megosztom