2020.06.02. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Megérkezett Európa egyik legnépszerűbb városi miniautója

A vadonatúj kisautó sikerre van ítélve, mindent tud ami ahhoz kell, hogy a szegmens csúcsa legyen.

Családi Lap
2018.06.19  13:24   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Toyota AYGO vagány, stílusos formavilág jellemzi, kitűnik a tömegből, látványos külső színekkel és ezekhez passzoló belső térrel rendelkezik. További jellemzője az egyéniség kifejezését lehetővé tevő személyre szabhatóság, a szegmenselső fogyasztás és károsanyagkibocsátás, és nem utolsósorban a hangvezérlés és teljes konnektivitás. Akár Apple, akár androidos okostelefonunk legyen, szinte nincs olyan fontos alkalmazás, amelyet ne használhatnánk anélkül, hogy le kelljen vegyünk a tekintetünket az útról. Diktálhatunk vagy épp felolvastathatunk autónkkal üzeneteket, megkérhetjük, hogy hívja fel valamelyik ismerősünket, de kedvenc Spotify lejátszási listánkat is az autó hangszóróján keresztül élvezhetjük.
Immár 13 éves a Toyota AYGO sikertörténete: Magyarország harmadik legnépszerűbb városi minautójának első generációja 2005-ben került leleplezésre, és azonnal óriási sikernek bizonyult a fiatal városlakók körében, érzékletesen kidomborítva a Toyota márkaimázsának játékos oldalát.
Ez volt a Toyota első kompakt városi autója, amelyet a világ legzöldebbnek és leginnovatívabbnak tartott autógyártója kifejezetten az európai piacra tervezett. Hála annak, hogy a Toyota miniautója minden évben új karosszériaszínekkel és időről időre különleges változatokkal jelent meg - ráadásul 2008-ban és 2012-ben is komoly termékfrissítésen esett át, 2014-ben pedig teljesen új modell érkezett - az AYGO azóta is a szegmens egyik legtrendibb autójának számít. Nem véletlen, hogy az elmúlt 13 évben több mint 760.000 AYGO talált gazdára és vásárlóinak elégedettsége és márkahűsége messze felülmúlja az miniautók átlagát. 2014-es színre lépése óta a jelenlegi AYGO is sikert sikerre halmozott aratott az európai miniautók piacán.


Azonnal felismerhető, trendi és egyedi dizájn

Az autó első pillantásra felismerhető, már-már védjegynek számító ‘X' orrkialakítása és a személyre szabást segítő opciók széles választéka révén a Toyota kisautója látványosan kitűnik a tömegből. Az AYGO vásárlói többnyire nem azok, akik pusztán észérvek alapján választanak maguknak járművet: látványos megjelenésének és élvezetes vezetési élményének köszönhetően az AYGO a Toyota egyik legsikeresebb modellje, ha új vásárlók megszerzéséről vagy más márkáktól való átcsábításáról van szó. Az AYGO most bemutatott legújabb generációja várhatóan tovább erősíti a majd a trendi modell hírnevét és kimagaslóan jó pozícióját a miniautó szegmensben, ahol erős harc dúl a vásárlók kegyeiért. A Toyota dizájnerei és mérnökei nemcsak hangsúlyosabbá formálták a modell fiatalos és egyedi imázsát, hanem hajtását is takarékosabbá tették, miközben növelték teljesítményét és javították irányíthatóságát, hogy az AYGO minden eddiginél élvezetesebb vezetési élményt nyújtson. A változások közül a legszembeötlőbb kétségkívül a vadonatúj dizájn, a még a korábbinál is trendibb külső megjelenés, az egyedi színkombinációk és az ahhoz passzoló belső tér. A 3 és 5 ajtós változatban is elérhető miniautó első pillantásra felismerhető, már-már védjegynek számító ‘X' orrkialakítása révén már eddig is kitűnt a tömegből, ezt az egyértelmű, azonnal azonosítható mivoltját megőrizte az AYGO új dizájnja is, a formaterv azonban a 3 dimenziós architektúra révén még erőteljesebb és stílusosabb lett. A magenta és ciánkék metálfények révén új, hihetetlenül divatos színek jelentek meg a palettán, amelyre az ügyfél igénye esetén felelnek a színmotívumok az utastérben is, miközben az AYGO négyy konfigurálható karosszéria elem révén tökéletesen testre szabható lett, abszolút kifejezve a tulajdonos egyéniségét. Mindehhez belül megújult grafikájú műszeregység és új kárpit opciók társulnak.


Élmény vezetni - ráadásul költséghatékony is


A volán mögött derül ki, hogy a Toyota mérnökei még tovább fokozták a vezetési élményt is, ami még csendesebb futással társul, ráadásul a szegmens legalacsonyabb fogyasztású (akár 3,6l/km) és károsanyagkibocsátású motorja révén még olcsóbbá vált az AYGO üzemeltetése is. Az új AYGO-t ugyanis egy környezetbarát alacsony emissziójú 1 literes turbó motor hajtja, amely az Euro 6.2 környezetvédelmi normának is megfelel.

Teljes okostelefon integráció

Az AYGO vásárlók ezen felül az új konnektivitási technológiáknak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal: az új AYGO-ban helyet kapott az Apple Car Play és az Android Auto szoftver, valamint a hangfelismerési funkció. Megjeleníthetjük a legfontosabb applikációkat a multimédiás képernyőn (pl. Térképek, audio appok, Spotify stb.). Ennek és a hangfelismerési funciónak köszönhetően telefonálhatunk anélkül, hogy levennénk a szemünket az útról, vagy épp üzenetet diktálhatunk/olvastathatunk fel a rendszerrel. Épp így használhatjuk a navigációs rendszert vagy épp hallgathatunk zenét is, hozzáférünk Spotify listáinkhoz épp úgy, mint lementett podcastjainkhoz vagy hangoskönyveinkhez.

Kinek jön majd be a Toyota AYGO?

Az talán még az eddigiekből is kiderül, hogy az új AYGO egy környezetbarát, hihetetlenül trendi kisautó, amely kitűnik a tömegből, személyre szabhatósága révén az önkifejezés eszköze is lehet, miközben az egyedülálló teljes okostelefon integráció révén folyamatos konnektivitást kínál. Mindez predesztinálja arra, hogy legnépszerűbb továbbra is a fiatalok körében lesz. Miközben persze a miniautó szegmens általánosságban az emocionális irányba tart, az AYGO tökéletes választás lehet a racionális alapon gondolkodó értéket keresőknek is, akik gazdaságos és környezetbarát autót keresnek, épp úgy, mint a fiatalos, bájos és élvezetesen vezethető autót kereső szabad szellemeknek, a vagány és trendi autót kereső techmániásoknak és az autó trendi és környezetbarát mivoltában a kitűnés lehetőségét látó városi hipsztereknek.


cimkék:
technika, auto, toyota, trend
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás