Familypark: 50 éves Ausztria családi vidámparkja

A Fertő tavi régióban található családi szabadidőparkba minden évben több mint 600 ezer vendég látogat el. A Soprontól mindössze húszpercnyi autóútra található tematikus parkot már a magyar családok is felfedezték maguknak.

2018 igazán különleges év a Familypark számára. A szabadidőpark idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A St. Margarethen közelében található erdős területen Erwin Müller, a jelenlegi tulajdonos édesapja 1968-ban nyitotta meg a meseerdőt, kőfaragóként itt állí­totta ki saját készí­tésű kőfiguráit. Ezzel egy teljesen új kirándulóhely jött létre a régióban, illetve ezzel megtörtént Ausztria legnagyobb szabadidőparkjának az alapkőletétele is.

Nyári felfrissülés

A St. Margarethen-i Familypark a ruszti dombvidék természetes környezetében 145 ezer mË› területen fekszik, a park kí­nálati palettája rendkí­vül széles: különféle járműves játékok, mászó- és élményrészleg, csúszdák, állatsimogató és meseerdő várja a szórakozni vágyókat.
A felfrissülésről nyáron a ví­zi játékok – mint például a Krokobahn (Kroko-ví­zisikló) és Fliegende Fische (Repülő halak) – gondoskodnak. Aki inkább az árnyékos helyeket kedveli, a parasztgazdaság tölgyerdőjében az állatsimogató lakóinak eleséget oszthat, vagy a hűs patak vizéből drágaköveket moshat. Itt í­zlésétől és korától függetlenül mindenki talál megfelelő időtöltést.

2018 újdonságai: Alpesi jódli és Mesekörhinta

A jubileumi évben két új, igazán különleges mozgó attrakció is várja a látogatókat. Az Alpesi jódli a Falusi gazdaságban található új Hegyi falunkban (Bergdorf) kapott helyet, ahol bebizonyí­thatjuk bátorságunkat az Alpesi jódli (Almjodler) kipróbálásával. Hiszen itt nyolcméteres magasságból, szabadesésben zuhanhatunk a mélybe. Elég ok a jódlizáshoz!
Igazán különleges élményeket tartogat a Meseerdő (Mí¤rchenwald) és a Kalandvár (Erlebnisburg) között található nosztalgikus Mesekörhinta (Mí¤rchenkarussell). Pattanjunk fel az egyik csodaszép állatfigurára, vagy tegyünk néhány kört a szelí­den ringó és forgó kabinok egyikében. A vidám családi kikapcsolódás garantált.
Az 50 éves évforduló alkalmából a Familypark történelmi központja is megújul. Hófehérke, Max & Moritz és a többi mesefigura is örül a megszépült otthonának. Mindenképp látogassunk el az újjávarázsolt Meseerdőbe, ahol felelevenednek a gyermekkori álmok.

Új gasztronómiai kí­nálat

A 2018-as szezon során két új gasztronómiai egység is megnyitja kapuit. A Pékműhelyben (Backstube) az édesszájúak találhatják meg kedvenc finomságaikat, a kí­nálat a frissen készült gofritól a túrófánkig terjed.
A 2017-es év sikerén felbuzdulva idén a Gyümölcslébár kí­nálata is tovább bővül, és különféle smoothie-k is felkerülnek az itallapra.
Ráadásul a Familyparkban tett kirándulás nagyszerűen összeköthető egy tóparti üdüléssel. A közeli településeken számtalan szálláshely kí­nál vonzó ajánlatcsomagokat.

Nyitvatartás
2018. 03. 24. -2018. 09. 30. naponta, 9-18 óráig
2018. 10. 01. – 2018.10. 26. naponta, 10-17 óráig
A 3 éven aluli gyermeknek a belépés ingyenes!

Familypark
Mí¤rchenparkweg 1
7062 St. Margarethen
www.familypark.at/hu

Megosztom