Igazi í­nyenc szendvicsek a benzinkutakon

Bemutatta második, nyári OMV-szendvicskollekcióját Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje. A konyhafőnök idén márciustól negyedévente jelentkezik különleges szendvicsekkel a töltőállomáshálózatban.

A második kollekcióban június 1-től négy új, prémium szendvics került forgalomba kiemelkedő minőségű, nyári alapanyagokkal az ország 65, szendvicseket kí­náló OMV VIVA-töltőállomásán. Az legfrissebb széria tagjai – az előző válogatáshoz hasonlóan – szakértői gondossággal összeválogatott, tápláló alapanyagokkal készültek.

A nyári szendvicsek között szerepel a klasszikus kocsonya sajtos pogácsában, ecetes torma chutney-val, főtt-tojás-karikákkal. Emellett a kí­nálat része lesz a kacsamájpaté nyári lecsóval, fonott kalácsban, madársalátával, valamint a vargányás kacsakolbász kiflitekercsben, gombapörkölttel, medvehagymás chutney-val. A negyedik, vegetariánus különlegesség az érlelt sajtos tojásos nokedli, cipóban, pirí­tott hagymával, marinált salátával.

„A második szendvicskollekció tervezése során is figyelembe vettük a magyarországi autósok í­zlését, a minden várakozást meghaladó mennyiségben megvásárolt első szendvicskollekció tapasztalatait, hogy ismét a legmagasabb szintű gasztronómiát tegyük elérhetővé az utazók számára. Júniustól különleges, újragondolt nyári í­zekkel frissí­tettük a kí­nálatot” – mondta Palágyi Eszter.

A Palágyi Eszter tervezte első szendvicskollekció tagjai közül több tí­zezres nagyságrendben vásároltak a töltőállomásokon. A magyarországi autósok kedvence a kacsamájpatés szendvics volt, amely éppen ezért a kí­nálat része maradt, némileg módosí­tott, nyári í­zvilággal.

„A töltőállomás-hálózatok értékesí­tésében a minőségi kávé, a helyben készült szendvicsek, illetve az egyéb élelmiszerek egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak. A legnagyobb benzinkútmárkáknál ma már jelentős forgalom keletkezik ezekből a termékekből, a hazai piacon az OMV éppen ezért vezette be elsőként a csúcsgasztronómiát a benzinkutak kí­nálatába” – hangsúlyozta Balogh Tibor ügyvezető igazgató, a Magyar ísványolaj Szövetség alelnöke.

Megosztom