2018.06.22. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Indítsd a napot édesburgonyás reggelivel!

A reggelibe azért jó belecsempészni, mert nemcsak finom, hanem alacsony a glikémiás indexe is.

Családi Lap
2018.05.11  10:13   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

„Az édesburgonyát sokan csak köretként fogyasztják, pedig főétel, desszert, koktél és számos reggeli fogás is különlegesen finom lesz tőle. Aki ezzel indítja a napját, nem csak új ízeket fedezhet fel, hanem az egészségére is figyel, ugyanis az édesburgonyának alacsony a glikémiás terhelése, vagyis nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet, tehát nem terheli a szervezetet" - mondja Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója, aki Kovács András bio édesburgonya termesztővel közös receptkönyvében megannyi lehetőséget megmutat a batáta változatos elkészítésére.
ÉDES ÁLOM KÁVÉTURMIX

Hozzávalók
30 ml kókusz püré
1 teáskanál vanília esszencia
1 eszpresszó kávé
50 g friss vagy párolt édesburgonya
120 ml tej

ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat turmixold össze kevés jéggel (az eszpresszó kivételével). Öntsd ki egy pohárba, és a tetejére borítsd rá az eszpresszót, majd tetszés szerint kókuszreszelékkel és chia maggal díszítsd.
TÁPÉRTÉK
Energia: 258kcal, fehérje: 5g, szénhidrát: 47g /melyből cukrok: 30g/, rostok: 3g, zsír: 4g, telített zsírsavak: 2g


ÉDES ÉBREDÉS - KÜLÖNLEGES ZABKÁSA

Hozzávalók
2 dl natúr joghurt
1 közepes párolt édesburgonya
5 evőkanál zabkása
ízlés szerint édesítő
1 teáskanál őrölt fahéj
½ db savanykás alma

ELKÉSZÍTÉS
Keverd össze a joghurtot a zabpehellyel. Kockázd fel az édesburgonyát, és néhány perc alatt párold meg a mikróban. Közben kockázd fel az almát, és az édesburgonya, a joghurtos zabpehely társaságában borítsd egy müzlis tálkába, és alaposan keverd össze őket. Ízlésed szerint ízesítsd!
TÁPÉRTÉK
Energia: 493kcal, fehérje: 19g, szénhidrát: 70g /melyből cukrok: 26g/, rostok: 11g, zsír: 11g, telített zsírsavak: 5g


ÉDESBURGONYÁS RÁNTOTTA

Hozzávalók
1 kis fej lila hagyma
4 db tojás
5 dkg reszelt sajt
1 kisebb méretű édesburgonya, amely ízlésed szerint lehet sárga, lila vagy fehér húsú
5 dkg kockázott füstölt bacon

ELKÉSZÍTÉS
Ehhez a recepthez mindössze egy serpenyőre lesz szükséged. Takaréklángon (még véletlenül se éghessen oda) óvatosan pirítsd le a bacont, majd szedd ki egy tálba. A kisült zsiradékra dobd rá a lilahagymát, kapasd meg picit. Végül a felkockázott édesburgonyát is add hozzá, és pirítsd át az egészet. Egy tálban verd fel a tojásokat, reszeld bele a sajtot, keverd össze, és mehet is a szépen megpirult édesburgonyás egyvelegre és süsd meg. Végül pedig szórd meg apróra vágott baconnel!
TÁPÉRTÉK
Energia: 770kcal, fehérje: 44g, szénhidrát: 28g /melyből cukrok: 8g/, rostok: 4g, zsír: 53g, telített zsírsavak: 14g






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás