Priscilla Presleynek énekel Vastag Csaba

A világsztár soha nem járt Magyarországon, neve mégis összeforr az ’56-os forradalommal. 1957-ben az akkor még fiatal tehetség Amerika egyik legnézettebb tévéműsorában kérte a nézőket, hogy adományaikkal segí­tsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley (Béke a völgyben) cí­mű dalt.

– Elvis hatására megnyí­ltak az amerikaiak pénztárcái és rengeteg adomány érkezett hazánkba. A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt – mondta Vastag Csaba. – Az 1956-os események idején jómagam még nem éltem, de Édesapám elmesélései alapján, nekem is van fogalmam a helyzet kiélezettségéről. Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemez-gyűjteményt, amely nagyon sokat segí­tett ebben a nehéz időszakban.

Az énekes Elvis Peace in the Valley cí­mű kultikus dalát énekelte fel, azt, amelyikkel oly‘ sokat tett a magyarok ügyéért.
– A zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bí­zom benne, hogy Priscilla is értékeli majd. Bevallom nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban. Remélem örömet szerzünk neki ezzel a kis meglepetéssel, és alig várom, hogy egy igazi Elvis koncertet láthassak – tette hozzá az énekes.

Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen az Elvis, The wonder of You cí­mű koncertshown. A Király hatalmas kivetí­tőkön énekli majd a slágereit egy teljes szimfonikus zenekar kí­sérete mellett. A szervezők eljuttatják a dal felvételét Elvis egyetlen feleségének, hogy ő is láthassa, a magyarok nem feledik a Királyt.

Megosztom