2019.12.13. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Nem szabad most megállni

"Egy sportos fiatalemberre emlékszem vissza, akinek mindig ott volt a hátán a gitár. Aki nagyon szeretett csajozni." Interjú Pápai Jocival.

Balatoni Dóra
2018.01.06  08:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Pápai Joci számára mesésen indult a tavalyi év: a Megasztárt is megjárt énekes februárban megnyerte A dal 2017 című vetélkedőt, majd májusban a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselve a 8. helyen végzett. Aztán pedig felpörgött az élete: tévés show-műsorokban szerepel, koncerteket ad, dalokat ír. Tavaly decemberben az élményeiről, terveiről és családjáról beszélgettünk.
Eseménydús volt 2017 a számodra. Hogyan értékeled az elmúlt hónapokat?

Ha jól emlékeszem, egész évben talán csak 3-4 olyan napom volt, amit nem munkával töltöttem, elég húzós időszak volt. Az Eurovíziós Dalfesztivált nagyon jól éltem meg szerencsére, nincs bennem semmi negatív élmény ezzel kapcsolatban.

Nem csak te tettél ismertségre és népszerűségre szert, hanem szülővárosod is, amelyet gyakran emlegetsz az interjúkban. Mit jelent számodra Tata?

Tata a mindenem, a mentsváram, ide érkezem haza mindennap, és soha sem fordult meg a fejemben, hogy elköltözzünk. Bár a munkám Budapestre szólít, hosszú távon nem bírnám a fővárosban. Nagyon szeretem a szülővárosomat, itt szinte üdülve élünk, csak itt tudok kikapcsolódni.


2017 számtalan sikert hozott számodra, ám többször hangsúlyoztad, hogy egyáltalán nem volt könnyű az idáig vezető út. A nehéz időszakokon mi segített át?

Talán az akaraterő és a zene szeretete, ezek tartották bennem a lelket. Ezt nem tudtam félretenni soha, talán ez juttatott el a célig. Mindig nagyon fontos volt számomra a dalírás, enélkül nem tudnék meglenni. És persze ott van az a pár ember, akik hittek bennem. Ők a mai napig mellettem állnak.

Mesélj egy kicsit a gyermekkorodról! Hogyan emlékszel vissza rá? Milyen gyerek voltál?

Egy sportos fiatalemberre emlékszem vissza, akinek mindig ott volt a hátán a gitár. Aki nagyon szeretett csajozni, romantikus alkat és igazi csavargó volt.

Korábban több interjúban is mondtad, hogy reméled, a népszerűség nem fog megváltoztatni. Mit gondolsz erről most?

Bízom benne, hogy a személyiségem nem változott. Egy kicsit fáradt vagyok talán, de a szezon végén így van ezzel általában minden zenésztársam. Egy hangszálgyulladásból például egy hónapja nem tudok meggyógyulni, ez lelkileg kicsit megvisel, de most már kértem orvosi segítséget, úgy érzem, jó úton haladok végre. Nem szabad most megállni, menni kell tovább, nagyon sok munka vár rám.

A családod hogyan éli meg a sikereidet és azt, hogy többet kell nélkülözniük téged?

Sajnos mostanában nem igazán látom őket, nagyon keveset találkozunk, amikor viszont együtt vagyunk, akkor azt az időt tartalmasan töltjük. Ezek a minőségi együttlétek segítenek szorosabbá tenni a kapcsolatunkat. Most az az időszak van, ami nagyon fontos az elkövetkezendő karrieremhez, most van az alapozás, fontos, hogy jó alapokat fektessünk le. Stúdiózom, folyamatosan jönnek a dalok, és a legjobb minőséget szeretném hozni.

Ha mégis együtt vagytok a családoddal, mivel töltitek a szabadidőtöket?

Gyakran biciklizünk, kutyát sétáltatunk, moziba járunk, barátokhoz, kerti partira megyünk, mindig csinálunk valami izgalmas programot. Nem jellemző ránk, hogy csak otthon ülünk és tévét nézünk, inkább mindig kimozdulunk.

Két gyereketek van. Néha tudtok azért kettesben is lenni a feleségeddel?

Néha igen. Ilyenkor például kettesben elmegyünk a kedvenc kávézónkba, így indítjuk a napot, ezután jöhet a munka.

Hogy látod, a gyerekek fogékonyak a zenére?

Igen, nagyon. A fiam főleg, de a lányom is zenetagozatos iskolába jár. Nem szeretnék azonban rájuk erőltetni semmit, azt kívánom, hogy találják meg a saját maguk boldogságát az életben, nem akarok rátukmálni senkire semmit. Zalán egyébként dobol, emellett pedig gitározni tanul, tulajdonképpen hároméves kora óta érdeklődik a zene iránt.

Melyek azok az emberi értékek, erények, amelyeket mindenképp szeretnél megtanítani, továbbadni nekik?

Az erényeket talán nem is kell tanítani, bizonyos mértékig velünk születnek. A testvéremmel azt láttuk a szüleinktől, hogy alázatosnak, emberségesnek kell lenni. Fontos, hogy tiszteljük és megtartsuk az értékeket, éljük korrekten az életünket. Ezeket szeretnénk mi is beletáplálni a gyermekeinkbe.

Térjünk vissza egy kicsit a karrieredre. Korábban más jellegű dalokat énekeltél. Úgy érzed, most végre megtaláltad azt a stílust, amelyben a legjobban érzed magad?

Igen. Az autentikus dolgok nagyon közel állnak hozzám, ebben nőttem fel. Nagyon izgalmasnak tartom ezt vegyíteni a modern zenével. Ha megkérdeznék, milyen stílusnak hívják, akkor leginkább modern világzenének nevezném. Ehhez ismerni kell a mostani trendeket, irányzatokat is, és vegyíteni az autentikussal, és egy kicsit a népzenével. Számomra nagyon izgalmas ez, ugyanakkor vékony jég is egyben. Mindig nagyon izgatott vagyok, amikor új dalokat írok, most pont ezt csinálom, izgalmas időszak ez most a számomra.

Mit szóltál a felkéréshez, hogy szerepelj a Sztárban sztár című műsorban?

Igazából nem biztos, hogy ez volt a legmegfelelőbb időszak arra, hogy igent mondjak, de ősszel már visszautasítottam a Nagy duettet, és nem akartam hátat fordítani a csatornának. Nagyon nagy bulinak tartom, az egyik legnézettebb tévéműsor. Újdonság, soha nem próbálkoztam még ilyennel korábban.

Eddig a múltról és a jelenről beszélgettünk. Milyen terveid vannak a jövőre vonatkozóan?

Azt hiszem, az én feladatom most, hogy az élő koncertjeimen a lehető legjobban felkészüljünk a jövő évre. És persze minőségi dalokat szeretnék írni. Ez az én utam, emellett a tévé is jelen van az életemben, tehát minden megvan ahhoz, hogy egy nagyon jó évet köszöntsünk 2018-ban.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás