Országos élelmiszergyűjtést indí­t a Magyar Vöröskereszt

A cél minimum 50 ezer kilogramm élelmiszer összegyűjtése, melyből mintegy 10 ezer családnak jelenthet segí­tséget. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1359-es adomány vonalán is várja az adományokat.

A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segí­tségért. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészí­tése és biztosí­tása családja számára.

A Vöröskereszt éppen ezért tudatos vásárlásra hí­v. A szervezet arra kér mindenkit, aki pénteken és szombaton a Tesco áruházakban vásárol, gondoljon a rászorulókra is, és tegyen a kosarába eggyel több konzervet, száraztésztát, lisztet vagy édességet, mint amire szüksége van.

A két nap alatt minimum 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése a cél, melyből mintegy 10 ezer családnak állí­t össze segélycsomagot a Vöröskereszt és még az ünnepek előtt el is juttatja azokat a nehéz körülmények között élőknek országszerte. A 111 Tesco hipermarketben 400 önkéntes gyűjti majd az adományokat.

A Magyar Vöröskereszt elindí­totta 1359-es adományvonalát is. Mindenki, aki felhí­vja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segí­ti a humanitárius szervezet téli krí­zis időszakban végzett munkáját. Az adományt jelentő hí­vásokat olyan ismert emberek köszönik meg, mint Ördög Nóra, Bochkor Gábor, Lola vagy Puskás Peti.

Megosztom