Merjünk szakemberhez fordulni

November 13-án tért vissza a képernyőre a magyar HBO saját gyártású drámasorozata, a Terápia. A harmadik évadban maga a terapeuta kerül a középpontba, Balsai Móni pedig pszichiáterként segí­ti a főhőst. A szí­nésznő karaktere szerint határozott, szigorú, mereven ragaszkodik a szabályokhoz.

Milyen érzés Bárdos Adél doktornőt játszani?

Adél életem egyik legcsodálatosabb szerepe. Nagyon jó volt ennek a fiatal nőnek a bőrében lenni, mert okos, higgadt, átlátja a dolgokat. Megtanultam tőle azt a bölcsességet, hogy mielőtt bármit cselekszem, számoljak el tí­zig. Korábban előfordult, hogy nem gondoltam át a történteket, rosszkor szóltam, és megbántottam az embereket. Még edzésben vagyok e téren, de Adél figurája és sorozatbéli partnerem, Mácsai Pál – Dargay András pszichológus szerepében – rávezetett a helyes útra.

Minden szerepből hasznosí­t valamit?

Szeretek belebújni más bőrébe, aki nem olyan, mint én. Természetesen Lady Machbethtel, a gyilkossal nem tudok azonosulni, de megértem, hogy bármire képes a szerelméért.

Közel húsz éve van a szí­nészi pályán, mégis az utóbbi években lett igazán ismert.

Sokat köszönhetek az HBO-nak, amely elindí­totta a Társas játék cí­mű sorozatot, és új arcokat keresett. Több mint egyéves casting után kaptam meg Judit szerepét. De emellett rengeteg szí­nházi szerepem volt, mindig a helyemen voltam. ím kétségtelenül a film és a tévé adja a népszerűséget.

Legsikeresebb játékfilmje a Liza, a rókatündér, de a Tiszta szí­vvel, A martfűi rém, sőt a Kincsem cí­mű alkotásokban is játszott. A tévében pedig a Válótársak Tamarája. Ezek a nők teljesen különböznek egymástól.

Mindegyik karakterből van bennem, alárendelem magamat a szerepnek, és egy jó forgatókönyvvel, tehetséges rendezővel, segí­tő kollégákkal minden sikerül.

Az interjú teljes szövegét a 2017. novemberi Családi Lapban olvashatják el.


Fotó: Dobos Tamás/HBO

Megosztom