Repüljön az álmok útján a jövőbe!

Újabb látványos zenés szí­npadi előadással jelentkezik, a 2014-2015-ben A Játékkészí­tőt is létrehozó TulipánTündér Produkció. Az ílomutazó cí­mű családi mesemusical az álmok útján repí­t a jövőbe, olyan szereplőkkel, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Hajdu Steve, Falusi Mariann és sokan mások. A darabot Juronics Tamás rendezi, a dalokat – a platinalemezes A Játékkészí­tőhöz hasonlóan – Rakonczai Viktor és Orbán Tamás jegyzi.

A játékkészí­tőt – a két évben – 8 nap alatt több mint százezren nézték meg, ezzel a hazai szórakoztatóiparban egyedülálló sikert jelentett. A pop-show musicalként aposztrofált darab műfajteremtő előadás volt a hazai szí­nház világában, egy olyan nagyszí­npadi „családi-musical”, ami 100%-ban magyar készí­tésű, de a Broadway világának hatalmas produkcióit idézte, a hazai szí­nházi élet legismertebb szereplőit vonultatta fel, a platinalemezes slágereket a legismertebb énekesek adták elő, és lenyűgöző látványvilága felejthetetlen élményt jelentett mindenkinek.

„A Játékkészí­tővel sikerült megvalósí­tani egy álmot, létrehoztunk egy produkciót, amihez fogható még nem volt Magyarországon – meséli Illés Gabriella producer. – Ha az ember követi az álmait, ha kétely nélkül hisz benne, majd a megvalósí­tás és megvalósulás során sem bizonytalanodik el, közben pedig a tapasztalatokat beépí­tve épí­ti tovább az álmokat, azaz a produkcióját, akkor nagyon sok embernek tud örömet adni. Akkor azt mondtam, hogy vannak további terveink újabb produkciókkal. Azt, hogy egy ilyen változó világban most újra arról beszélhetek, hogy létrejön egy újabb mese-musical, újra a legnagyobb sztárokkal, profi alkotókkal dolgozhatunk és alkothatunk, önmagában csodaként élem meg.

A TulipánTündér új produkciójában, az ílomutazóban arról lesz szó, ami azután történik, hogy este az ágyban becsukjuk a szemünket, ami ilyenkor a fejünkben történik, azaz az álomról, hogy mitől vannak, ki csinálja őket, és miért. Arról, hogy ma, amikor úgy érezzük, gondoljuk, tapasztaljuk, hogy annyi minden van, amit be kell fogadni, hogy mindig a maximumot kell hozni, mennyire elveszí­tjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal, nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk azt a rengeteg információt, amit kapunk. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is szeretnék, hogy az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak, és újra tudjanak kicsit álmodozni és álmodni, pont úgy, mint gyerekkorukban. A gyerekeket pedig egyszerűen szeretnék elvarázsolni és szeretnék, hogy ne csak most, hanem felnőtt korukban is merjenek álmodozni.

A TulipánTündér produkciós iroda tehát most újabb, a korábbihoz hasonlóan nagy, ha nem még nagyobb előadásra készül, amit idén karácsony és szilveszter között mutatnak be a (volt Syma) BOK csarnokban. A történet főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. ílombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba.

Erre az álomutazásra a hazai szí­nházi élet legismertebb szereplőivel, a legjobbak között számon tartott énekesekkel és egy profi alkotógárdával készülnek, és idén is az a cél, hogy a látvány, a zene és a mondanivaló, az egész élmény olyan legyen, amiről elismerően beszélnek a nézők. A parádés szereposztásban pedig ott van – A Játékkészí­tőben is feltűnt – Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve. Stohl szerint, aki a korábbi darabban cí­mszerepet játszott, azért érdemes elhozni a darabra a gyerekeket, mert ilyet még nem láttak, és biztos, hogy egész évre, vagy akár az egész életére hatással lehet. „Egyrészt kap egy olyan történetet, amivel tökéletesen tud azonosulni, másrészt egy olyan vizuális élményt, ami kitörölhetetlen” – mondja.

De újabb sztárok is csatlakoztak a csapathoz, úgy mint Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és íbel Anita, bár utóbbiról kiderült, hogy már A Játékkészí­tőnél is ott volt, igaz nézőként. „Amikor A Játékkészí­tőt néztem, az a hatalmas munka és szeretet, ami a legfontosabb, a nézőtérre is bekí­gyózott. Mindig jó szí­nészként látni egy ilyen produkciót és persze az emberben felmerül, hogy milyen jó lehet egy ilyen nagy, monumentális dologban benne lenni” – mesélte. A főhős Tomit három gyerekszí­nész, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor alakí­tja majd.

A darabot Vinnai András, Szép Ernő-dí­jas í­ró í­rta, társai voltak a Kincsemet és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint, valamint dramaturgként Almási-Tóth András, Opera Program vezető, a zeneakadémia docense, aki egyebek mellett a Szegedi Nemzeti Szí­nház irodalmi vezetőjeként és a Szegedi Kortárs Balett dramaturgjaként is dolgozott. A zene és a szöveg egy összeszokott páros munkája, csakúgy, mint A Játékkészí­tőnél a dalok az Artisjus-dí­jas és eMeRTon-dí­jas magyar zenész, zeneszerző, zongorista Rakonczai Viktor és a 31 arany és 33 platinalemezes dalszövegí­ró, Orbán Tamás munkája. A dí­szletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze dí­jas dí­szlettervező tervezi, többek között az X-faktor, Csillag Születik és a Megasztár dí­szlettervezője és látványtervezője álmodja szí­npadra, a jelmezeket Az Év jelmeztervezője-dí­jat is elnyert Bujdosó Nóra tervezi.

Az ílomutazó vizuál rendezője a Valami Amerika I., a Valami Amerika II., a Társas játék és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor. Bár saját bevallása szerint a film világában mozog otthonosan, a szí­nház sem áll távol tőle, hisz’ rendezett már szí­npadon „Ez egy hosszú munkafolyamat, ahogy együtt érik a darab a szí­nészekkel, teljesen más munkamódszert igényel, mint a film és ez nagyon szimpatikus számomra” – mondja. Az darab rendezője és koreográfusa pedig a Kossuth-dí­jas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. „Ekkora produkció nincs Magyarországon, már a méreteiben is lenyűgöző – meséli Juronics a darabról – Másrészt pedig egy csodálatos történet, aminek fantasztikus tanulságai vannak” – teszi hozzá, majd azt is elárulta, hogy a dí­szlet – egyedülálló módon – ledfalakból fog állni, nagyon sok táncos lesz és olyan szí­npadi effektek jelennek meg, melyeket csak nagy showműsorokban lehet látni.

íLOMUTAZí“ – Stohl András és Szabó Győző újra egy mesében https://youtu.be/XVSIYDZuynk

íLOMUTAZí“ – Schell Judit tanárnak, Hajdu Steve robotnak áll https://youtu.be/R2hnmWQyjPo

Helyszí­n: Budapest, BOK Csarnok (volt Syma csarnok)

Időpontok: 2017. december 26.-30.

Jegyvásárlás ITT

Megosztom