![]() |
Hozzávalók (4 személyre):
Az omletthez:
2 csokor újhagyma
12 tojás
4 nagy marék bébispenót
8 evőkanál görög joghurt
só, frissen reszelt szerecsendió
kevés olívaolaj a sütéshez
20 dkg füstölt sonka
15 dkg krémfehérsajt
A salátához:
10 dkg salátakeverék
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál lime-lé
só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az omletthez az újhagymákat megtisztítjuk, fehér részüket felkarikázzuk. A tojásokat lazán felverjük, belekeverjük az újhagymát, a megmosott spenótleveleket, a görög joghurtot, egy kevés sót és frissen reszelt szerecsendiót.
Egy nagyobb, vastag aljú serpenyőben kevés olajat hevítünk, és belekanalazzuk a massza 1/4-ét. Mikor az omlett alja már megszilárdult, egyik felét megpakoljuk sonkával és morzsolt sajttal, majd óvatosan, falapáttal ráfordítjuk az üresen hagyott másik részt. Még 1 percet sütjük, majd átcsúsztatjuk egy tányérra. Hasonlóan járunk el a többi tésztával is.
A salátakeveréket összeforgatjuk az olívaolaj és a lime kifacsart levével. Sóval, borssal ízesítjük. Az omlettek tetejét megszórjuk egy kevés újhagymazölddel, végül mellé helyezzük a salátát.
Langyos gyümölcssaláta pirított dióval
Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg durvára tört dió
10 dkg zabpehely
1 citrom kifacsart leve
2 cm friss gyömbér megtisztítva, lereszelve
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 nagy csipet őrölt ánizs
1 vaníliarúd kikapargatott magjai
5 db zöld kardamommag
30 dkg szőlő (vegyesen)
2 alma
2 körte
5 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítése:
A durvára tört diót és a zabpelyhet nagyobb serpenyőbe szórjuk. Erős lángon, kevergetve addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kapnak, és ki nem adják az illatukat. Ekkor felöntjük a citromlével, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a fahéjat, az ánizst, a vaníliarúd kikapargatott magjait és a kardamommagot. (Ez utóbbi elhagyható, de különlegesen finom ízt kölcsönöz a salátának.) Alaposan összeforgatjuk.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szintén megmosott almát és körtét felcikkezzük. Az aszalt barackot apróra vágjuk, majd az összes gyümölcsöt a fűszeres alaphoz forgatjuk. Pár percet főzzük, ezalatt a gyümölcsök kissé megpuhulnak. A kész salátából eltávolítjuk a kardamommagokat, és langyosan tálaljuk.
Joghurtos chiapuding grépfrúttal
Hozzávalók (4 személyre):
8 dl görög joghurt
8 púpozott evőkanál chiamag
8 evőkanál kókuszreszelék
kevés méz vagy más tetszőleges édesítő
2 nagy grépfrút
2 marék puffasztott rizs
Elkészítése:
A görög joghurtot kikeverjük a chiamaggal, a kókuszreszelékkel és a mézzel. Lefedve hűtőbe tesszük fél-egy órára, ezalatt a magok megszívják magukat, és kialakul a pudingszerű állag.
A grépfrútokat megmossuk, karikára, majd cikkekre vágjuk. Poharakba rétegezzük a chiapudinggal, tetejére puffasztott rizst szórunk. Ezt a reggelit akár előző este is elkészíthetjük, tálalásig hűtőben tároljuk.
A kommenteléshez be kell jelentkezni.
Hozzászólások