Tizenkét pillér, egy ügy: újra TEDxWomen konferencia

A New Orleansban és a világ több mint kilencven pontján egyidejűleg zajló TEDxWomen konferencia célja, hogy közös fórumot teremtsen az úttörő gondolkodású nőknek, megosztva az arra érdemes gondolatokat, ötleteket. A kifejezetten nőkről, de nem csak nőknek szóló rendezvény témája az egész világon ugyanaz: „Bridges”, vagyis “Hidak”. Az esemény lehetőséget teremt ugyanis arra, hogy valódi platformot, hidat képezzen női közösségek között, hogy valós és érdemi, izgalmas beszélgetések induljanak a női erőről, hazai ismert és elismert előadókkal teljessé téve a rendezvényt.

„Küldetésünk, hogy a TED szellemiségének megfelelően, a TEDxLibertyBridgeWomen esemény megvalósí­tásával olyan mozgalmat erősí­tsünk és segí­tsünk, ahol a különböző for profit, non profit és mindennemű női szervezetek és szigetszerűen aktí­v mozgalmak összetalálkoznak, egymást erősí­tve támogatják mindazon nőket Magyarországon, akik 21. századi, európai szellemiségben gondolkodnak és élnek. így jelen lesznek a különböző szervezeteken, üzleti világ képviselőin túl a művészet, tudomány területéről is előadók.” – erősí­tették meg a rendezvény küldetését az ötletgazda alapí­tók, Bite Barbara (bal oldali fotó) és Szabados Andrea.

A rendezvény célja, hogy a gondolatébresztő előadások változást generáló közeget hozzanak létre, a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével. Ennek szellemében a TEDxLibertyBridgeWomen kurátorai – a TED missziójának megfelelően – megkeresték és szí­npadra hí­vták azokat az embereket, akik valamilyen területen nagyot alkottak, és olyan gondolataik vannak, amelyeket érdemes megosztani a világgal. A tí­z kiválasztott előadó egyedi, izgalmas, olykor provokatí­v történetét meséli majd el.

A TEDxLibertyBridgeWomen szí­npadára lép:

Pásztor Anna – énekes
Marozsán Erika – szí­nész
Horváth Dorka – a BOOKR Kids alapí­tója
Dr. Kóspál ígnes – csillagász
ímon Ada – közgazdász, a Third Generation Environmentalism vezető munkatársa
Békés Emőke – családsegí­tő dúla
Füzesséry Anikó – tanár
Hitka Viktória – képzőművész
Szalai Dóri – a Chez Dodo tulajdonosa
Bóta Katalin – újí­tó, felsővezető, sportoló, segí­tő
Csángó Dániel – Mozduljunk ki – Let’s Go Out mozgalom társalapí­tója
Soós Andrea – fotóművész

A beszédeket 100 fős hallgatóság előtt adják elő, szélesebb közönség számára a rendezvény után lesznek elérhetők az előadások a www.tedxlibertybridgewomen.com oldalon. A konferencián élő közvetí­tés lesz a TEDWomen globális eseményről, New Orleans-ból angol nyelven, szinkrontolmácsolással. Az ügy mellé álltak és a rendezvény partnereiként jelennek meg olyan hazai és multinacionális vállalatok, melyek társadalmi felelősséget vállalnak a sokszí­nűség és a nők esélyegyenlősége iránt. A hazai TEDxWomen eseményen együtt gondolkodó résztvevők olyan globális közösség részesei lehetnek, melynek tagjai elkötelezettek a pozití­v változás iránt: innovatí­v gondolkodók, akik katalizálják az elképzeléseket a cselekvés irányába.

További információ:

www.tedxlibertybridgewomen.com
www.facebook.com/tedxlibertybridgewomen

Jegyrendelés: https://tixa.hu/TEDx_Liberty_Bridge_Women_2017_hidak

Megosztom