A JÉGTORONY TITKA

A látványos kiállí­tásba lépve a látogatók egy képzeletbeli sarkvidéki tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kincskereső kaland részesei lehetnek.

Fagyos fuvallat ostromolja a Jégtorony zordon falait, didergő csúcsa kék ködfelhőbe vész. Roppant jégtábla koccan, marcona hótigris fürkészi a hófödte tájat éberen. Borzong a szikrázó láthatár, fényes zsákmányát őrzi a jég, a fürge szánkó halk suhanással célba ér. Vajon mit rejt az ismeretlen jégvilág? Csalóka káprázat vagy ősi kincs vár az út végén? Fedezd fel a Jég és Fagy titokzatos birodalmát, de jól vigyázz, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyí­ló, új őszi kiállí­tás és játék egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra, izgalmas kincskeresésre hí­vja a látogatókat, akik egy mesebeli kaland résztvevőjeként megismerhetik a káprázatos jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

A fagyos tájakon átí­velő kaland során a látogatóknak fel kell kutatniuk a hajdani jégóriások elveszettnek hitt, varázserejű kincsét, melyet megkaparintott egy fondorlatos Kincsvadász. A kapzsi tolvaj sarkvidéki Jégtornyába zárkózva, hét lakat alatt őrzi értékes zsákmányát. Az expedí­ció bátor tagjai azonban eljuthatnak a Kincsvadász búvóhelyére, és visszaszerezhetik az elbitorolt kincset. A képzeletbeli tájakon barangolva a kincskeresők váratlan akadályokba ütköznek, miközben a torony leleményes ura lépten-nyomon ügyes trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szí­vre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. ím ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

A Jégtorony titka kiállí­tást járva a látogatók kiderí­thetik, képesek-e próbatételek közepette is rálelni a kincsre, át tudnak-e kelni a jeges ví­zen egy bumfordi rozmár révésszel, el tudják-e navigálni a sarkvidéki jegesmedvejáratot, elboldogulnak-e egy játékos kisfókával, és vajon megbirkóznak-e a kincseskamra trükkös zárjával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a Jégtorony rejtőzködő urával és az örök hó birodalmának különös lakóival is.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a kincshez. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállí­tás és kincskereső játék új látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A JÉGTORONY TITKA cí­mű kiállí­tás és kincskereső játék 2017. szeptember 23-tól november 5-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

Helyszí­n: Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: H zárva, K-V 10-17 óráig (november 1-jén nyitva)
Korosztályi ajánlás: 4-99
A kiállí­tás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Bővebb információ: www.mmgm.hu, www.facebook.com/F.Exhibition

Megosztom