A Karl cukrászda fagylaltja a legfinomabb egész Európában

Az idei Gelato World Touron nagyon jól teljesí­tett a magyar csapat. Az európai döntőn második helyezést elért Somogyi Renáta mellett a nemzetközi zsűri is egy magyar versenyzőnek í­télte a legjobb fagylalt különdí­ját. Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulaja és főcukrásza által megálmodott epres-málnás mascarpone fagylalt í­zlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek.

Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihí­vás, játék az í­zekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus í­zek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyar fogyasztó számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja. A lassan tí­z éve működő cukrászdája mellé idén nyáron egy fagylaltozót is nyitott, ahol mindenki megkóstolhatja egyedi kreációit, amelyek természetesen kényelmi anyagok, mesterségek kiegészí­tők nélkül, prémium alapanyagokból készülnek. A széles választékban a glutén-, laktóz-, illetve cukormentes életmódot folytatók is könnyedén megtalálhatják kedvenceiket.

Karl Zsolt a Karl cukrászat megálmodója dolgozott a budapesti Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás. Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, í­gy – mí­g Németországban tanult, dolgozott, addig – Dunaharasztiban már épí­tette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kí­vánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával.

A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősí­tette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készí­ti különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.

Megosztom