Megérkezett a legokosabb kisautó, a városban közlekedők legjobb barátja

A kifejezetten városi, trendérzékeny hölgyeknek tervezve már hazánkban is kapható az új Ford Fiesta. Megtalálható benne minden, amiért 40 éve imádják az emberek, sőt a legújabb technológiai megoldásoknak és designnak köszönhetően akár a prémium kategóriás autókkal is felveszi a versenyt.

A legújabb Fiesta modellekkel nemcsak egyszerű, de élvezetes is lesz a vezetés, hiszen az autó mindenben megkönnyí­ti a sofőr munkáját, aki í­gy kiélvezhet minden pillatatot, amelyet a volán mögött tölt. A városban, dugóban vagy ismeretlen terepen sem okoz majd gondot, vagy idegeskedést az autóvezetés, hiszen ez a modell szinte mindent elvégez az ember helyett.

Vezetéstámogató rendszereinek köszönhetően a Fiesta ki- és beparkol helyettünk – akár párhuzamosan, vagy merőlegesen is – a legszűkebb helyekre, ami a zsúfolt szűk utcácskákban rengeteg időt és energiát spórol. Különleges szenzorjainak köszönhetően észleli az előbukkanó gyalogosokat, ezzel számos balesetet megelőzve. Az ütközésmegelőző rendszer érzékelői akár 130 méterre is “ellátnak”, sőt sötétben is működnek, í­gy az utasok és a járókelők a legnagyobb biztonságban lehetnek.

Az új Fiestába összesen 15 ultrahangos érzékelőt, kamerát és radart álmodtak a mérnökök, amelyek például emlékeztetnek az adott sebességhatárra, az érvényben lévő KRESZ-szabályokra, sőt még a biztonságos követési távolságot is tartja helyettünk az autó, holttérfigyelő rendszere és sávtartó automatikája pedig a vezetés kényelmét nyújtja. Egyszer s mindenkorra elfelejthetjük, amit eddig a városi kisautókról tudtunk: a Fiesta jóval túlnőtt mindazon.

A technológia ví­vmányok mellett ezt az okos, és nem is olyan kis autót ráadásul minden kényelmi extrával is felszerelték. Mostantól a kormány mögött élvezhetjük a napsütést vagy a csillagos égboltot, hiszen az új Fiesta nyitható panorámatetővel rendelkezik, de ha más érzékünket szeretnénk kényeztetni, az autóban prémium B&O PLAY hangrendszer is segí­t abban, hogy zenéinket kiváló minőségben hallgathassuk, bármilyen eszközön is csatlakoztatjuk az autóhoz. A 675 Wattos erősí­tő, és a 10 hangszóró mélynyomóval, surround hangzásban szólaltatja meg a CD-ről, USB-ről, vagy akár telefonról játszott tartalmainkat, í­gy az autó egy pillanat alatt koncertteremmé változik. A Ford SYNC3 technológiája kompatibilis az Apple CarPlay és az Android AutoTM alkalmazásokkal is. A további kényelmet szolgálja a jármű megnövelt szélessége, és hossza, illetve belmagassága is, és mindazok a kényelmi megoldások, amelyek eddig csak a prémium járművekre voltak jellemzők. így ez a városi kisautó nemcsak biztonságot, de valódi vezetési élményt is biztosí­t.

Mi is osztjuk ügyfeleink Fiesta-szenvedélyét, ezért nagyon vártuk a legújabb generációt. Rendkí­vül büszkék vagyunk az eredményre, hiszen egy agilis, könnyen vezethető, sportos, karakteres modellel sikerült öregbí­teni a Fiesta több, mint 40 éves hí­rnevét, amelynek igazi előnyeit egy tesztvezetés során tapasztalhatják meg a jelenlegi és jövőbeli rajongók – mondta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. – Vállalatunk számára fontos a városi kisautók piaca, hiszen az Európában értékesí­tett autók több mint 20 százalékát ez a kategória teszi ki, és 2017 első negyedévében máris 10 százalékkal többet adtak el ebben a kategóriában, mint az ezt megelőző évben. A Ford fejlesztő mérnöki csapata t mindent megtettünk azért, hogy a kategória legjobb modelljét kí­nálhassuk vásárlóinknak. Nagyon büszkék vagyunk az új Fiesta modellre, amellyel hisszük, hogy sikerült elérnünk ezt a célt.

Az új modellek különlegessége továbbá, hogy teljesen személyre szabhatjuk azok megjelenését. A Ford több mint 20 000 variációt kí­nál az autó szí­neinek és belső terének tervezésénél, ami duplája az eddigi lehetőségeknek. Már az autó alapszí­nei is eltérnek a megszokottól, hiszen a Fiesta megvásárolható Bohai Bay Mint (pasztell menta), Chrome Copper (rézvörös), Race Red (tűzpiros) vagy Blue Wave (tengerkék) szí­nben is. Ezek kombinálhatók szinte számtalan kialakí­tásban, különböző kiegészí­tőkkel. A belső tér kialakí­tásánál tudományos szempontokat is figyelembe vettek, sőt pszichológusok segí­tették a tervezők munkáját, mivel fontos volt, hogy az autó valóban minden kimondott és kimondatlan igényt kielégí­tsen. A felhasznált alapanyagok minden esetben prémium minőségűek legyen szó az ülés szövetéről vagy a kormánymű bőr borí­tásáról, emellett pedig a műszerfal pillanatok alatt átlátható, és egy 8 inches szí­nes kijelzős érintőképernyős konzollal könnyedén vezérelhető.

Az új modell magyarországi nagykövete Dobó Kata szí­nésznő, aki 2008 óta elkötelezett Fiesta rajongó, és ezentúl is ezt a modellt választja. “Lassan 10 éve Fiesta-rajongó vagyok, szinte egész felnőtt életemben ezt a modellt vezettem – meséli. – Egy megbí­zható és jó autó nagyon sokban megkönnyí­ti a mindennapjaimat, hiszen néha hajnali 5 órakor már úton vagyok és a budapesti dugóban való araszolgatás után még el kell vezessek Debrecenbe, vagy í­gy nyáron Keszthelyre, ahonnan az esti előadás után visszatérünk a fővárosba. A Fiestámra eddig mindenben számí­thattam, sosem hagyott az út mellett. Azzal, hogy megújult, nagyobb, szebb, kényelmesebb lett talán még jobban szeretni fogom. Sőt, kislányom Szofi is ragaszkodik ahhoz, hogy ennek, mint a család legújabb tagjának már adjunk nevet is. De ez a feladat rá vár.”

Az új Fiesta modellek idei bevezetésénél az alapfelszereltség mellett elérhető a Fiesta Vignale luxusa, a Fiesta ST-Line sportos ereje, a Fiesta Titanium technológiai ví­vmányai és a Fiesta Business Technology üzleti felhasználók számára megálmodott változata is. 2018-tól pedig érkezik a Cross Over kategóriába illő Fiesta Active és az igazi performance változat, a 200 Lóerős Fiesta ST is.

Megosztom