2019.04.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Sikeres újraélesztés a Balatonnál

A Magyar Vöröskereszt önkénteseként mentett életet két diák.

2017.07.20  11:03   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra szerda délután egy 50 éves férfit.
A középkorú férfi úszás közben lett rosszul, a vízből felesége és egy strandoló húzta ki a partra, ahol egy laikus kezdte meg az újraélesztést. Ezután érkeztek meg a strandon szolgáló vöröskeresztes önkéntesek, majd folytatták a mellkas kompressziót a mentők kiérkezéséig, akik stabilizálták a beteg állapotát és mentőhelikopterrel a siófoki kórházba szállították.


A Magyar Vöröskereszt 2007 óta szervezi meg a Balatoni Elsősegélynyújtó programját, amely során közel 34 000 esetben nyújtottak már segítséget, ebből pedig ez volt a hatodik életmentő beavatkozás. Szerda délután Nagy Boglárka (21) és Kokenszky Erik (16) nyújtott segítséget, akik mindketten iskolai nyári szünetben vesznek részt a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkájában.

A szolgálat munkáját a 1359-es adományvonal hívásával segíthetik a telefonálók vagy SMS-küldők. A befolyt összegből egyebek mellett azoknak a strandoknak a számát szeretné bővíteni a humanitárius szervezet, ahol elsősegélynyújtóival van jelen.


A Magyar Vöröskereszt 11 éves Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 2017-ban is teljes egészében vállalati támogatásokból és adó 1 százalékos felajánlásokból valósítja.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás