2017.08.18. ,
facebookrss


Indulhat a kerti parti!

Három könnyen elkészíthető, isteni étel receptjét hoztuk el nektek.

Csigó Zita, a www.pasztellbarokk.hu szerzője
2017.07.13  10:40   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Nyáron szeretünk a szabadban sütni, főzni, no meg persze el is fogyasztani azokat a finom falatokat, amiket készítettünk. Mert nincs is annál hangulatosabb ilyenkor, mint napközben egy árnyas fa alatt megterített asztalnál falatozni, vagy a fűbe leterített takarón piknikezni, esetleg este, a színes kis lampionokkal megvilágított teraszon vacsorázni. A tökéletes pillanathoz pedig mi is szeretnénk hozzájárulni, ezét olyan ételeket hoztunk önöknek, amelyek a kerti parti fénypontjai lesznek.
Csirkegyros tzatzikivel

Hozzávalók (4 személyre):

A fűszerkeverékhez (1 kg húshoz elegendő): 1 teáskanál só, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 evőkanál fokhagyma-granulátum, fél teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál aprított petrezselyem, 1 teáskanál morzsolt oregánó, 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű, 1 nagy csipet reszelt szerecsendió és 1 csipet őrölt fahéj

40 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy kígyóuborka
1 nagy pohár görög joghurt
fél-1 lime kifacsart leve
só, őrölt fekete bors
mentalevelek
1 fej lila hagyma
4 pita
salátalevelek

Elkészítése

A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük, a húst felcsíkozzuk. Két evőkanálnyi olajba szórunk bőségesen a fűszerkeverékből, beleforgatjuk a csirkecsíkokat, és lefedett tálban 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük pácolni. A bepácolt húst felhevített serpenyőben, a maradék olajon átsütjük.
A tzatzikihez a kígyóuborkából pár karikát félreteszünk, a többit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a joghurttal, a lime levével, sóval, borssal és csíkozott mentalevelekkel.

A pitákat forró, zsiradékmentes serpenyőben átforrósítjuk. Kibéleljük tépkedett salátalevelekkel, ráhalmozzuk a felkockázott lila hagymát és a maradék uborkát, valamint a sült csirkecsíkokat. Tzatzikivel, salátával tálaljuk.


Gombás-sült paradicsomos bruschetta

Hozzávalók (4 személyre):

16 db koktélparadicsom
olívaolaj
só, őrölt fekete bors
25 dkg csiperkegomba
friss oregánó
1 fej lila hagyma
8 bagettszelet
2 gerezd fokhagyma

Elkészytése

A megmosott paradicsomokat hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhulnak.
Közben egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a megmosott, cikkezett gombát erős lángon lepirítjuk. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
A lila hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. A bagettszeletek egyik felét forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Bedörzsöljük fokhagymával, majd ráhalmozzuk a lila hagymát, a pirított gombát és a sült paradicsomot.


Limonádé ice pop

Hozzávalók (6 darabhoz):

1 nagy citrom kifacsart leve (1 dl)
2 dl ásványvíz
1 késhegynyi őrölt gyömbér
méz
menta- és citromfűlevelek

Elkészítése

A citromlevet szűrőn átszűrjük, majd felöntjük az ásványvízzel. Hozzáadjuk a gyömbért, ízlés szerinti mennyiségű mézzel édesítjük. Alaposan összekeverjük, jégkrémformákba adagoljuk, rászórjuk az aprított menta- és citromfűleveleket. Mélyhűtőbe tesszük, majd amikor már kissé megdermedt, beleszúrjuk a jégkrémpálcikákat, végül teljes dermedésig visszatoljuk a fagyasztóba.
Fogyasztás előtt pár másodpercre forró víz alá tartjuk a jégkrémformákat, így könnyen le tudjuk húzni az ice popokról.






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás