Verditől a kortárs zenéig

Nyár esti kikapcsolódás, kulturális élmény, páratlan környezet? A Benczúr kertben mindez megvalósul, hiszen Budapest szí­vében, egy patinás épület kertjében 2017 júniusától egy megújult szabadtéri szí­npad különleges nyári koncertekkel és előadásokkal várja a látogatókat.

A szezonnyitás összekapcsolódik a Magyar Posta 150 éves fennállásának ünnepével. Ennek a szép kornak tiszteletére a Benczúr Kert június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján, egy páratlan Nosztalgiakoncerttel nyitott. A Magyar Posta Szimfonikus Zenekarának hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődök Medveczky ídám vezényletével. A nyitány után egy hat előadásból álló rendhagyó zenei időutazás folytatja a programsorozatot, ahol különböző zenei stí­lusok reprezentálják az elmúlt 150 év korszakait, irányzatait.

Június 28-án a XIX. század (1867-1892) legnépszerűbb operái a főszerep. Miklósa Erika, a világhí­rű opera-énekesnő Erkel, Verdi, Puccini operamelódiái mellett számos zenei meglepetést is tartogat. Partnere Balczó Péter a Magyar íllami Operaház kiváló tenoristája lesz.

Július 5-én a századforduló hangulatát idéző Operett gála örökzöld slágerekből ad í­zelí­tőt az Operettszí­nház neves művészeinek közreműködésével.

Július 20-án a swing aranykorába (1917-1942) repülhetnek vissza a nézők Szulák Andreával és Bársony Bálint zenekarával.

Augusztus 3-án izgalmas felfedezőutat tehetnek az érdeklődők a népzene birodalmában. A Muzsikás együttes és Kacsó Hanga Borbála koncertjén mindenki páratlan zenei élményre számí­that, néptánccal fűszerezve.

Augusztus 24-én Tolcsvay László a Beat korszakot (1967-1992) idézi meg.

Szeptember 7-én a zenei időutazás utolsó állomásán a Forte Társulat előadásában Bartók Béla Concerto és 5. vonósnégyesére komponált kortárs táncjáték zárja a jubileumi koncertsorozatot.

Hosszú az út Erkeltől a Beat korszakig, de aki vállalkozik erre a zenei időutazásra, feledhetetlen élményekkel gazdagodik, amik lelket melengető emlékként felidézhetők a véget nem érő téli esteken.

Megosztom