26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

A több mint negyed évszázados hagyományra visszatekintő koncertsorozat idén is kiváló kulturális élményt és egyben remek turisztikai programot is kí­nál a FINA Vizes Világbajnokság kí­sérőprogramjaként. A szimfonikus zenekarok mellett idén a Sabbathsong Klezmer Band, a Semmelweis Kórus és hagyományosan a Budapest Bár valamint a Magyar Örökség és Hungarikum dí­jas 100 Tagú Cigányzenekar teszi még izgalmasabbá a nyári éjszakákat a Városligetben.

Az eseményt a Szent István Király Szimfonikus Zenekar nyitja meg július 3-án a Vajdahunyadvár romantikus stí­lusú udvarában. A továbbiakban még a MíV Szimfonikus Zenekar, a Semmelweis Kórus, a Budapesti Vonósok és a Mendelssohn Kamarazenekar adnak koncerteket, a záróest pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar hangversenye lesz augusztus 17-én. A történelmi helyszí­nen a történelem legnagyobb zenei alkotásai csendülnek fel: Csajkovkij, Bach, Beethoven, Orff, Vivaldi, Puccini, Liszt, Brahms, Hí¤ndel, Mendelssohn, Strauss… szerzeményei.

Július 24-én egy különleges koncert keretében, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus előadásában a világszerte közkedvelt Hair musicalt élvezhetjük klasszikus zenei átiratban. A fesztivált július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án Sabbathsong Klezmer Band, augusztus 14-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásai szí­nesí­tik. A Sabbathsong Klezmer Band produkciójában hegedűn Beke Farkas Nándor, valamint a cimbalom Paganinije, a Kossuth-dí­jas Ökrös Oszkár is közreműködik.

Tegyük romantikussá a nyarunkat a Vajdahunyadvári Nyári zenei fesztivál estjeivel!

Vajdahunyadvár. Sziget a szárazföldön. Bensőséges határok egy határtalan világban.

Vajdahunyadvár, Károlyi udvar


Július 3, 6., 10., 24., 27., 31.
Augusztus 3., 8. 14., 17.

(esőnapok: mindig másnap!)

Bővebb információ ITT!

Megosztom