Nem mindennapi tárlatvezetésnek lehetünk részesei a Zwack Múzeumban

A Zwack Múzeum és Látogatóközpont, csakúgy, mint a korábbi évek során, idén is csatlakozott hazánk egyik legnépszerűbb kulturális-szórakoztató kezdeményezéséhez, a Múzeumok Éjszakájához. Ezúttal azonban még az eddigieknél is szí­nesebb programmal várja az érdeklődőket június 24-én.

Az elmúlt évek során a Zwack Múzeum és Látogatóközpont nagy örömmel vett részt a Múzeumok Éjszakáján – igazán különleges időszak ez, hiszen ilyenkor nem csak a múzeum, de a gyárudvar is megtelik emberekkel, élettel és egy igazi buli rajzolódik ki az este végére, hiszen fantasztikus programokat kí­nál a múzeum, melyek során nem csak az Unicum történetéhez kerülhetünk közelebb, de egy megismételhetetlen élmény részesei is lehetünk.

Az idei év több szempontból is eltér az eddigiektől. Az elmaradhatatlan múzeumi tárlatvezetés mellett fontos szerepet kap az improvizáció. Hogyan is tud az Unicum története és az improvizáció egymáshoz kapcsolódni? A Grund Szí­nházat talán nem mindenki ismeri, de ha a Comedy Central Hajós András által vezetett Készhelyzetben c. műsorára gondolunk, az ottani szereplők már biztosan sokaknak ismerősek, hiszen a Grund Szí­nház művészeti vezetőként és a társulat tagjaival is részt vesz a műsor készí­tésében. A képernyőről már jól ismert improvizációs társulat – a Grund Szí­nház – tagjai, személy szerint Arany Brigitta, Boncsér Sára, Ferencz Attila Patak, Fodor Dávid és Palkovits Nóra most megmutatják, hogyan működik az improvizációs szí­nház és egy rendhagyó tárlatvezetésen keresztül megtapasztalhatjuk, mit is képvisel az Unicum és a Zwack család hazánk történelmében. Természetesen a társulat a szí­npadon is bemutatkozik az este folyamán, előadásuk jelenetei , helyzetei során a humor garantált, minden más azonban meglepetés. A történetek forgatókönyv nélkül, egymásból – vagy akár a közönségből – merí­tve alakulnak ki és formálnak meg egy szí­nházi előadást.

Mindezek után pedig egy igazán egyedi koncertsorozatra invitálnak minket a gyár falai: Odett és a Belau zenekar is fellép. A Fonogram-dí­jas énekesnő sikerét mi sem bizonyí­tja jobban, hogy tavaly a „Be with you” cí­mű dala a 2016-os Sziget fesztivál hivatalos himnuszaként debütált. A Belau együttes tagjai pedig az elektronikus zenét vegyí­tik a mai modern popzenével. Céljuk nem más, mint hogy zenéjük által segí­tsék a hétköznapok alatt felgyülemlő feszültséget levezetni, mindeközben elegáns nyári hangulatot keltve. Az eddigi eredményeik alapján küldetésüket sikeresen teljesí­tik, hiszen idén márciusban két Fonogram-dí­jra is jelölték őket és az Év elektronikus albuma vagy hangfelvétele kategóriában nyertesek is lettek.

A programok kezdési időpontjai:

• Interaktí­v tárlatvezetések 17.00, 18.00, 19.00
• Grund Interaktí­v Improvizációs Show 20.00
• Odett koncert 21.00
• Belau koncert 22.15

Az esemény részleteiről a múzeum Facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők.

 

Megosztom