Igazi családi paradicsom Ausztriában

Közel öt évtizeddel ezelőtt még csak egy aprócska meseerdő volt, ma már Ausztria keleti részén az egyik legkedveltebb kirándulási célpont. Évente több mint hatszázezren keresik fel a Fertő-tó üdülőrégió közepén található családi paradicsomot. Időközben pedig a magyar családok is felfedezték a Soprontól mindössze 20 perc autóútra fekvő tematikus élményparkot.

A St. Margarethen-i Familypark a ruszti dombvidék természetes környezetében 145 ezer négyzetméteren fekszik, kí­nálati palettája rendkí­vül széles: különféle járműves játékok, mászó- és élményrészleg, csúszdák, állatsimogató és meseerdő is található itt. A felfrissülésről nyáron a ví­zi látványosságok – mint például a Krokobahn (Kroko-ví­zisikló) és a Fliegende Fische (Repülő halak) – gondoskodnak. Aki inkább az árnyékos helyeket kedveli, az a parasztgazdaság tölgyerdőjében az állatsimogató lakóinak eleséget oszthat, vagy a hűs patak vizéből drágaköveket moshat. Itt kicsik és nagyok, mindenki megtalálja a számára megfelelő időtöltést.

2017 újdonságai: kakasvadászat és erdei expressz

Az idei szezontól a látogatók két új fantasztikus látványosságon utazhatnak. „Kérjük a beszállást befejezni!” – egyre gyakrabban hangzik el ez a felhí­vás az erdei expressz (Waldexpress) megállójában. Igazi családi élmény ez az erdőn-mezőn át tartó nosztalgiautazás. A zakatoló gőzmozdony útközben elhalad a vadőr háza, egy medvecsalád és kisebb-nagyobb erdei állatok mellett is.
A kakasvadászat (Gockeljagd) is sok új élményt í­gér. Az óriáskakast meglovagolva keresztül-kasul száguldozhatunk a parasztgazdaságban – a falusi ház nappaliján, a traktorgarázsként szolgáló pajtán és a tyúkólon át, és mindenhol vidám állatsereglet köszönt minket.
A parklátogatást érdemes összekötni egy tóparti rövidebb tartózkodással, a környező üdülőhelyek szálláshelyei kedvezményes csomagokat kí­nálnak.

Jó hí­r a nyári látogatóknak

Júliusban és augusztusban a Familypark szombatonként este 8 óráig tart nyitva – változatlan belépőjegyár mellett.
Nyitvatartás:
2017. április 1. – szeptember 30., mindennap 9-18 óra
2017. október 1. – október 26., mindennap 10-17 óra
Hároméves kor alatti gyerekeknek a belépés ingyenes!

Cí­m: Familypark, Mí¤rchenparkweg 1., A-7062 St. Margarethen, WWW.FAMILYPARK.AT/HU

Megosztom