Húsz évesek lettek a bohócdoktorok

A helyszí­n az A38 hajó volt, azaz „bohócosan” szólva Clown Mary, a szép számban jelen lévő meghí­vottak közt pedig a bohócdoktorok munkáját az utóbbi két évtizedben támogató partnereket találhattuk.

A Piros Orr Bohócdoktorai – 29 fő – 1996. december 6-a óta gyógyí­tanak a nevetés erejével Magyarországon, ekkor kezdődtek meg ugyanis a bohócdoktori vizitek a SE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Azóta jól ismert vendégekké váltak a kórházakban: szí­vesen látják őket az orvosok, a nővérek és a szülők is, ők azonban arra a legbüszkébbek, hogy már több mint 300 ezer beteg gyermek arcára varázsoltak mosolyt, ezzel is elősegí­tve mielőbbi gyógyulásukat. A bohócdoktorok azt vallják, hogy számukra a humor a legkomolyabb dolog – de a komoly munka mellett időnként bele kell férnie egy kis kikapcsolódásnak, kötetlen lazí­tásnak és bolondozásnak is.

Ezt a régi álmukat most végre valóra válthatták a kerek évforduló alkalmából. Az estet a patakokban folyó pezsgő és a finom torta mellett egy fantasztikus meglepetésműsor keretezte. Az ünnepség hangulatáról vendégművészek, többek közt Méhes Csaba pantomimművész, artista produkciók, Adolf Diána és André Rolland, Kárász Eszter zenekara és Darvas Kristóf zenész, valamint a fellépő bohócok gondoskodtak. A műsorvezető Rátonyi Krisztina volt.

A Duna esti csendjét gyakran verte fel a jelenlévők hangos nevetése, főleg amikor tombola, illetve vicces nyereménysorsolás vette kezdetét. Elmondhatjuk, hogy fantasztikus estét tölthettünk együtt, ahol végre bohócdoktor házigazdáink is elengedhették magukat egy kicsit. Ezt meg is érdemelték, hiszen a hétköznapokban a látszat ellenére rendkí­vül nehéz munkát végeznek, szí­vüket-lelküket beleadva. Az est kiváló alkalmat nyújtott arra is, hogy a bohócdoktorok segí­tői és támogatói kötetlenül beszélgethessenek és szórakozhassanak egymás társaságában.

Fotók: Dudás Ernő

Megosztom