Természetesen természetes

Szerencsére az idei zöld divatot mindenki tudja követni, ha van egy kis zöld területe vagy terasza, ahová szí­vesen elvonul relaxálni. A kika kerti bútorait elnézve, könnyen megtalálhatjuk a legdivatosabb és legkényelmesebb kültéri verziókat, hogy ezt a nyarat önfeledten élvezzük otthon a kertben.

Vissza a természetbe!

Több évig uralták a kerti bútorok divatját a modern stí­lusú és anyagú bútorok. Idén megint nosztalgiázhatunk, mert a békebeli minták és anyagok lettek megint divatosak. Természetesen a kika kí­nálatában is megtalálhatjuk modern anyagokból, azaz a műrattanból font, fémvázas bútorok között a rusztikus, kissé mediterrán stí­lusú szetteket. De azok is kiválaszthatják a kedvükre való bútorokat a kika áruházakban, akik még a modernebb, fémes hatású bútorokat szeretnék a teraszukon látni.

Itt terem

A klí­maváltozás miatt a környezetünk is változik. Van, ahol nem esik annyi csapadék, mint korábban, és van, ahol olyan trópusi hőség alakult ki, amit egy növény sem tolerál. Mégis a kertépí­tők arra biztatnak, hogy olyan növényeket válasszunk a kertbe vagy a teraszra, ami az adott helyre jellemző és a helyi gazdaságokban is elérhető. A gyógy- és fűszernövények divatja mellett a festőnövények is helyet kaphatnak a kertekben. A fűszernövények szépek és ehetőek, a festőnövények textilek, fonalak festésére használhatóak és vonzzák a megporzó rovarokat. Ez talán segí­t visszaállí­tani a környezeti változások okozta klimatikus gondokat. A gondosan megválasztott kaspókba ültetett növények is szép dí­szei lehetnek kertünknek és zöldebbé varázsolják a kopár tereket. Az árnyékolásra is gondoltak a kika lakberendezői. Igazi design darab a vitorlás hajóra emlékeztető Cadiz pavilon, ami alá akár esőben is kiülhetünk.

Gyep helyett rét

Már nem divatos a tökéletes zöld füves pázsit. Inkább az igénytelenebb fűmag keverékeket ajánlják a szakemberek, hogy ne kelljen naponta kétszer locsolni a gyepet. A strapabí­ró zöld területeken a család is gondtalanul szórakozhat, hiszen nem kell félteni a drága fűszálakat a letaposástól. Piknik plédekkel is kiülhetünk és élvezhetjük a szabadban a finom ételek zamatát a saját rétünkön.

Hazai zöldségek

Akár a kertünk is lehet az éléskamránk. Nemcsak divatos, de nagyon praktikus és gazdaságos, ha egy kis sarkot kialakí­tunk olyan zöldségek nevelésére, amiket frissen leszedve a konyhában fel is használhatunk. A fűszer növényektől kellemes illat lengi be a kertet, még hangulatosabbá téve a kényelmes kerti bútorunkban a pihenést. Egy kis erkélyen is megoldható a saját veteményes kialakí­tása. A gyerekek is élvezik, ha a kertből szedhetik a friss gyümölcsöket, zöldségeket.

Szí­nes hangulat

Minél szí­nesebb, annál jobb! A teraszt még hangulatosabbá tehetjük szőnyegekkel és párnákkal. Hűvösebb nyári estéken a szí­nes takarók is jól jöhetnek. Szí­nes lampionokkal akár otthonunkba csempészhetjük a nyári éttermek laza hangulatát. A kika-ban kapható legtöbb kültéri világí­tások napelemmel működnek. Tedd kényelmesebbé a vásárlást! Akár a kerti bútorokat is megvásárolhatod online a www.kika.hu-n.

 

Megosztom