2020.04.10. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Természetesen természetes

Minden évben a kerttervezők megálmodják, milyen színek, anyagok, növények lesznek divatosak, azaz milyen lesz az aktuális kert-trend.

Családi Lap
2017.05.31  10:01   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Szerencsére az idei zöld divatot mindenki tudja követni, ha van egy kis zöld területe vagy terasza, ahová szívesen elvonul relaxálni. A kika kerti bútorait elnézve, könnyen megtalálhatjuk a legdivatosabb és legkényelmesebb kültéri verziókat, hogy ezt a nyarat önfeledten élvezzük otthon a kertben.
Vissza a természetbe!

Több évig uralták a kerti bútorok divatját a modern stílusú és anyagú bútorok. Idén megint nosztalgiázhatunk, mert a békebeli minták és anyagok lettek megint divatosak. Természetesen a kika kínálatában is megtalálhatjuk modern anyagokból, azaz a műrattanból font, fémvázas bútorok között a rusztikus, kissé mediterrán stílusú szetteket. De azok is kiválaszthatják a kedvükre való bútorokat a kika áruházakban, akik még a modernebb, fémes hatású bútorokat szeretnék a teraszukon látni.


Itt terem

A klímaváltozás miatt a környezetünk is változik. Van, ahol nem esik annyi csapadék, mint korábban, és van, ahol olyan trópusi hőség alakult ki, amit egy növény sem tolerál. Mégis a kertépítők arra biztatnak, hogy olyan növényeket válasszunk a kertbe vagy a teraszra, ami az adott helyre jellemző és a helyi gazdaságokban is elérhető. A gyógy- és fűszernövények divatja mellett a festőnövények is helyet kaphatnak a kertekben. A fűszernövények szépek és ehetőek, a festőnövények textilek, fonalak festésére használhatóak és vonzzák a megporzó rovarokat. Ez talán segít visszaállítani a környezeti változások okozta klimatikus gondokat. A gondosan megválasztott kaspókba ültetett növények is szép díszei lehetnek kertünknek és zöldebbé varázsolják a kopár tereket. Az árnyékolásra is gondoltak a kika lakberendezői. Igazi design darab a vitorlás hajóra emlékeztető Cadiz pavilon, ami alá akár esőben is kiülhetünk.


Gyep helyett rét

Már nem divatos a tökéletes zöld füves pázsit. Inkább az igénytelenebb fűmag keverékeket ajánlják a szakemberek, hogy ne kelljen naponta kétszer locsolni a gyepet. A strapabíró zöld területeken a család is gondtalanul szórakozhat, hiszen nem kell félteni a drága fűszálakat a letaposástól. Piknik plédekkel is kiülhetünk és élvezhetjük a szabadban a finom ételek zamatát a saját rétünkön.


Hazai zöldségek

Akár a kertünk is lehet az éléskamránk. Nemcsak divatos, de nagyon praktikus és gazdaságos, ha egy kis sarkot kialakítunk olyan zöldségek nevelésére, amiket frissen leszedve a konyhában fel is használhatunk. A fűszer növényektől kellemes illat lengi be a kertet, még hangulatosabbá téve a kényelmes kerti bútorunkban a pihenést. Egy kis erkélyen is megoldható a saját veteményes kialakítása. A gyerekek is élvezik, ha a kertből szedhetik a friss gyümölcsöket, zöldségeket.Színes hangulat

Minél színesebb, annál jobb! A teraszt még hangulatosabbá tehetjük szőnyegekkel és párnákkal. Hűvösebb nyári estéken a színes takarók is jól jöhetnek. Színes lampionokkal akár otthonunkba csempészhetjük a nyári éttermek laza hangulatát. A kika-ban kapható legtöbb kültéri világítások napelemmel működnek. Tedd kényelmesebbé a vásárlást! Akár a kerti bútorokat is megvásárolhatod online a www.kika.hu-n.

 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás