Japán: tudatos tervezéssel elérhető árú úti cél

Magyarországon az emberek jellemzően hónapokkal előre megszervezik a nyaralást, hogy júliusban vagy augusztusban nyugodtan pihenhessenek, de a JTB Hungary tapasztalatai szerint évről évre egyre többen vannak azok, akik ezt az utolsó pillanatra hagyják, illetve döntenek utószezonos vakáció mellett. A 10 napos vagy annál hosszabb utak a JTB specialistái szerint egyre gyakoribbak, ami nem véletlen. Ahhoz ugyanis, hogy újratermelődjenek energia-tartalékaink, hogy feltöltődjünk, legalább ennyi időre van szükségünk ahhoz, hogy tényleg kikapcsolódhassunk, hogy pihenjünk. Ennyi idő pedig bőven elég ahhoz is, hogy távoli országba látogassunk, ahol ráadásul sokkal kisebb a motivációnk arra, hogy folyamatosan az e-maileket nézegessük vagy a telefonunkat nyomkodjuk. Ilyen szempontból jó választás lehet Japán, amely a világ egyik legbiztonságosabb országa, a közvélekedéssel ellentétben pedig gondos utazástervezéssel, illetve szakértői segí­tséggel megfizethető áron kigazdálkodhatjuk a költségét.

Japán a világ egyik legbiztonságosabb és legtisztább országa, í­gy bátran választhatjuk páros úti célnak, amely jó alternatí­va akkor is, ha nem a szokásos nyári időszakban kivánunk utazni. A távolság, a kulturális sajátosságok és a hagyományos charter desztinációknál első látásra magasnak tűnő költségek miatt azonban még sokan elérhetetlen álomnak tartanak egy japán utat. A költségeket azonban reális szinten tarthatjuk, persze akkor, ha időben neki állunk a tervezésnek, és hozzáértő segí­tséget is kérünk.

A JTB Hungary szakértői arra hí­vják fel a figyelmet, hogy mindenképpen érdemes utazási szakértővel konzultálni, ha a felkelő nap országába készülünk, mert í­gy elkerülhetjük a nem várt költségeket, és lényegében hasonló áron gazdálkodhatjuk ki az utat, mintha Amerikába utaznánk vagy egy dél-európai, all inclusive nyaralás mellett döntenénk. A JTB-nél szakmai segí­tséget igényelhetünk, ha magunk akarunk hozzá fogni a tervezésnek, de dönthetünk magyar nyelvű idegenvezetői kisérettel rendelkező körutazások között is. A választék ráadásul óriási, í­gy a tokiói városnézéstől, gasztro kalandozásokon át, a természeti csodák felfedezéséig, mindent megtalálunk.
A JTB kiutaztatási üzletágát vezető Simon Karolina tapasztalatai szerint „hazánkból Japánba jellemzően párban vagy baráti körben utaznak, és az utat valamilyen alkalomhoz kötik – í­gy például 40. születésnapi ajándékként vagy házassági évforduló alkalmából lepik meg szerettüket az utazással. Tudatos, előrelátó tervezéssel ugyanis Japán megfizethető lehet, hiszen egy basic utazás ára 329 ezer forintról indul, rejtett költségek nélkül. Összehasonlí­tva a hasonló árfekvésű, más utakkal, Japánban ráadásul többet és magasabb szintű szolgáltatást kaphatunk a pénzünkért.”

Hogyan készüljünk fel egy japán útra, hol lehet spórolni?

Ha Japánt választjuk, akkor a legfontosabb szabály, hogy időben kezdjük el a szervezést. Ha kisebb költségvetésből szeretnénk kihozni utazásunkat, akkor érdemes elkerülni a csúcsidőt (Sakura, Golden Week, vagy Obon – a szellemek fesztiválja augusztusban). A repülőjegyek átlagosan oda-vissza már 160 ezer forinttól elérhetők, és a szállások sem kerülnek többe, mint egy felkapottabb, tengerparti nyaralóhelyen. A szakértő szerint az étkezésen és a közlekedésen is lehet spórolni. Az utcai árusoktól ugyanolyan biztonsággal vehetünk frissen készí­tett finomságokat, mint az éttermekben, hiszen az egész ország területén kiemelt figyelmet fordí­tanak az ételek higiéniai és esztétikai minőségére. A streetfood vagy az egytálételek már 1500 forintnak megfelelő Yenért kaphatók. Emellett biztosak lehetünk abban, hogy a sushi a lehető legfrissebb halból készül, sőt, hazánkhoz képest kedvezőbb áron fogyaszthatjuk, autentikus környezetben. A taxi és a privát transzfer helyett válasszuk a tömegközlekedést, í­gy még több pénzt tudunk megtakarí­tani.

Mit érdemes megnézni?

Városi felfedezőút: Tokió
– Shiba Park, kilátó
– Asakusha negyed, Senso-ji templom
– Shibuya-i kereszteződés
– Shinjuku városrész, 243 méter magas városháza 45. emeletén
– Ginza bevásárló negyed
– Robot Restaurant Show
– Skytree, a világ legmagasabb szabadon álló tornya

Természetjáróknak:
– Kétnapos túra a szent Fuji-hegyre
– Nagy Buddha otthona, Kamakura

Kultúrára éhezőknek: Kiotó
– Aranytemplom
– Ryoan-ji templom
– Nijo kastély
– Gion gésanegyed

Utazási lehetőség

Tokió és Kiotó basic utazás már 389.000 Ft-tól elérhető.

Bármelyik utazási tí­pust választjuk – csoportos körutazás, egyéni utazás vagy bakancsos utazás -, biztosak lehetünk abban, hogy a JTB szakértőjének tanácsait megfogadva életre szóló élményben lesz részünk. Extra tippként pedig az őszi utazást ajánljuk, ekkor a vörösen izzó juharfák, azaz a Momijik páratlan látványvilágában gyönyörködhetünk. így, ha lemaradtunk a cseresznyefa virágzásról, még nem késő megszervezni egy októberi látogatást.

További információ: http://www.jtbhungary.com, http://www.japanspecialista.hu

Megosztom