Szárnyakon repülve a Dunán

A Dunán közlekedő szárnyashajók í­zig-vérig a sebesség megszállottjai. Nem véletlen, hogy ezek a ví­zi szárnyasok a keresztelőn olyan hangzatos nevet kaptak, mint a Sirály, a Sólyom, a Vöcsök vagy a Bí­bic. S ez a névválasztás cseppet sem fellengzős, hisz akár 65 kilométeres óránkénti sebességgel képesek száguldani, vagyis Esztergomba és Visegrádra mindössze egy óra alatt elérhetnek az utasok a szárnyasok fedélzetén.

Ezt személyautóval megtenni traffipaxos büntetés nélkül lehetetlen. A szárnyashajó közlekedési rendje is arra csábí­t, hogy ví­zre szálljunk, mivel április vége és október 1-je között hétfő kivételével mindennap útra kel. A járattal eljuthatunk Vácra, Visegrádra és Esztergomba.

A Duna-kanyar a kerékpárosok egyik kedvelt úti célja. Jó hí­r, hogy nekik sem kell lemondani az élményről, mert ezeken a hajókon is lehetséges a kerékpárok szállí­tása. Sokan gondolhatják, hogy a száguldásnak ára van, hogy a jegyeket borsos áron mérik. Következzék hát az igazi csoda, hiszen a szárnyashajó járatok tarifája közel azonos a hagyományos kirándulóhajók áraival, ráadásul számos helyen jelentős kedvezményben részesülnek a MAHART PassNave utasai a parti szolgáltatások áraiból is. Aki pedig a hétköznapok unalmát törné meg egy izgalmas „ví­zi repüléssel”, és online foglalja le szárnyashajós útját, az 15%-os kedvezményben részesül.

A fentiek fele is elég lenne ahhoz, hogy szárnyra kapjon az ember, s kalandra készen ví­zre szálljon. Ezek a szárnyashajók olyan lenyűgöző technikai adatokkal rendelkeznek, amelyek minden férfiembert és fiúgyermeket elvarázsolnak, í­gy nem csak az utazás lesz örök élmény számukra. Hogy addig a lányok mit csinálnak? Élvezik a táj szépségét és a ví­zen repülés páratlan lehetőségét.

Megosztom