2018.06.22. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Az éneklés és a játék élménye nagy szerepet kap a gyermekek fejlődésében

Ismét ezer család énekel a Ringató közösség nagyrendezvényén május 13-án, szombaton.

Családi Lap
2017.05.12  09:57   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Szórakoztató, egyben felemelő élményre számíthatnak a szombaton Budapesten, vasárnap pedig Kecskeméten szervezett „Ezer család énekel" - A család napja a Ringatóval esemény résztvevői. A kodályi elveken nyugvó zenei nevelési módszer nem csak fejleszti a legkisebbeket, hanem a kisgyermekes létben elszigetelődött szülőknek is segít közösséget találni. Idén Gryllus Vilmos lesz az egyébként teljesen ingyenes programsorozat vendége.
Szűkebb szókincsű, a szövegértés nehézségeivel küzdő, a figyelmét csak kevés ideig megtartani tudó, hiperaktív vagy viselkedési problémás - ezek a jellemző kortünetek riasztják manapság a szülőket gyermekükkel kapcsolatban olyannyira, hogy sokan már szinte csecsemőkorban képességfejlesztő programokkal próbálják megelőzni a bajt. A direkt fejlesztés azonban - bármilyen jóindulat is vezéreljen minket - hároméves kor alatt egészséges gyerekek esetében nem javasolt, legyen szó akár a mozgás, a zenei nevelés vagy bármilyen más képesség területéről.

A mindenféle drága képességfejlesztő játék és feladatsor beszerzése helyett először nyúljunk vissza olyan egyszerű értékekhez, mint amilyen a szülő, vagy akár nagyszülő, testvér és a kisgyermek közös tevékenysége. A közös éneklés és játék, az együttesen átélt élmények hatására fejlődik erősen a kisgyermek érzelmi, értelmi szempontból. Fejlődnek társas kapcsolatai, a nyelvi képességei, a kitartó figyelme, képzelete, emlékezete, kreativitása, bővül a szókincse. Az éneklés, mondókázás lüktetése, a mozgással kapcsolt ölbéli játékok erősen hatnak a mozgásfejlődésre, az egész személyiség összerendezettségére" - emeli ki Gróh Ilona, a kodályi alapokon nyugvó Ringató módszer kidolgozója, amely napjainkra bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot is.


A Ringató foglalkozásokon ma már heti rendszerességgel több ezer kisgyermekes család fordul meg. A program nem csak a babáknak jó, hanem a kisgyermekes létben gyakran elszigetelődött szülőknek is segít egymásra találni, felismerni az összetartozás érzését, közösséget építeni. Nem véletlen, hogy az idén már hetedik alkalommal megszervezett „Ezer család énekel" - A család napja a Ringatóval nagyrendezvény nem csak egy szórakoztató program, hanem felemelő, közösségi élmény is a résztvevőknek.

Gryllus Vilmos lesz a vendégünk május 13-án a Millenárison, majd a Kodály emlékév előtt tisztelegve május 14-én Kecskeméten, a Hírös Agórában is megszervezett „nagy Ringatón". Emellett számtalan - ingyenes - programmal, többek között színházi előadással, gyermekkoncerttel, zenés könyvbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, LEGO DUPLO játszómedencével, Budapesten vásári forgataggal és közlekedési parkkal, Kecskeméten néptáncbemutatóval, és természetesen nagy szeretettel várjuk a családokat" - tette hozzá Gróh Ilona.

A budapesti esemény fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Rossmann Magyarország Kft. A kecskeméti rendezvény az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg.

„Ezer család énekel" - A család napja a Ringatóval Budapesten

Országosan több ezer kisgyermekes család jár rendszeresen a Ringató foglalkozásokra, ám nemcsak őket, hanem minden a muzsikaszót, az éneklést, a kisgyermekekkel közös játékot szerető érdeklődőt várnak az immár hetedik alkalommal megrendezett „Ezer család énekel" - A család napja a Ringatóval ünnepi, nagy eseményre. A Ringató vendége idén Gryllus Vilmos. A kisebb és nagyobb gyermekeket ezen kívül számos színes program, többek között színházi előadás, gyerekkoncert, kézműves foglalkozások, a BKK és az FKF jóvoltából közlekedési park, LEGO DUPLO játszómedence várja. A családok emellett a Generációk című fotókiállítást és a vásári forgatag érdekességeit is megtekinthetik.
Időpont: 2017. május 13. 10:00-18:00

Helyszín: Budapest, Millenáris B csarnok (1024 Kis Rókus utca 16-20.)

A BELÉPÉS INGYENES!

PROGRAM

10:00 Hívogató muzsikaszó
10:30 „Ezer család énekel" - megnyitó. Köszöntőt mond Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Gróh Ilona, a Ringató alapítója.
„Ezer család énekel" - ünnepi Ringató, vendég: Gryllus Vilmos
12:00 Zenés könyvbemutató - Gáll Viktória Emese: Ringató-mesék, Borsi a kertben
13:00 A part alatt... - a Babszem Jankó Gyermekszínház előadása
16:30 Szélkiáltó együttes koncertje gyerekeknek, a Ringató foglalkozásvezetők búcsúzó muzsikájával
Egész nap:
- „Generációk" fotókiállítás
- Ringató-könyvek dedikálása és vására
- KRESZ park
- Zenebusz
- Kukásautó
- LEGO DUPLO játszómedence
- Kézműves foglalkozások
- Vásár és sok más érdekesség
cimkék:
gyerek, család, program, zene
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás