2018.12.11. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A gondoskodás az alapanyagoknál kezdődik

A Vénusz a családi étkezések mellett a fenntarthatóságra is ügyel.

Családi Lap
2017.04.27  11:03   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Családunk iránti gondoskodást sokszor az ételeken keresztül fejezzük ki. Odafigyelünk, hogy mit honnan szerzünk be, válogatunk az ízletes gyümölcsök és zöldségek között, hogy csak a legszebbeket vigyük haza szeretteinknek. A Vénusz ugyanígy gondolkozik, és ezért kiemelt figyelmet fordít a minőségi étolaj előállításához szükséges alapanyagok beszerzésére. Erről tanúskodik az a logó is, amely mostantól számos 100% napraforgó-étolajunk csomagolását díszíti.
A fenntarthatóság egyre inkább begyűrűzik az otthonokba, így a konyhába is. A Vénusz számára kiemelten fontos, hogy az ízek mellett a felhasznált alapanyagokra és a környezetvédelemre is kellő figyelmet fordítson. Ennek az elkötelezettségnek az eredménye, hogy a Vénusz 100% napraforgó étolaj Magyarországon kategóriájában elsőként tudhatja magáénak az ISCC PLUS tanúsítványt, amely logó már a palackok címkéjét is büszkén díszíti.

Az ISCC PLUS egy vezető nemzetközi fenntarthatósági szabvány, amely garantálja, hogy a Vénusz előállításhoz szükséges alapanyag mennyiséget fenntartható gazdálkodásból szerzik be, illetve ellenőrzött folyamatokat biztosítanak a termőföldtől egészen a konyháig. Ez pedig nem csupán a fenntartható forrásból származó olajmag termesztését, hanem a fenntartható gazdaságok működését is ösztönözi. Így a Vénusz napraforgó-étolaj vásárlása során nem csupán a garantáltan magas minőségben lehetünk biztosak, hanem abban is, hogy olyan terméket vásárolunk, amellyel mi magunk is hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz és környezetünk védelméhez.

További információk: http://www.venusz.hu/fenntarthatosag#fenntarthatosag

Röviden az ISCC tanúsítványról

Az ISCC (International Sustainability and Carbon Certification System) vezető nemzetközi fenntarthatósági szabvány szigorú követelményeket ír elő a termelési és beszállítói lánc minden résztvevőjére, és szabályozza az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának nyomon követését. Az ISCC maga nem végez tanúsítást, ezt a feladatot az általa elfogadott független tanúsító szervezetek végzik. Az ISCC PLUS tanúsítvány garantálja, hogy az ISCC logóval ellátott címkével forgalmazott élelmiszereket gyártó cég az előállításhoz szükséges alapanyag mennyiséget fenntartható gazdálkodásból szerzi be.


A tanúsítás kiterjed a termesztés, a feldolgozás, a kereskedelem és a raktározás fenntarthatóságának ellenőrzésére. Az ellenőrzés egészen a termőföldekig és az azokon végzett gazdálkodási gyakorlatig visszamenően vizsgálja a termesztés megfelelőségét, de kiterjed a feldolgozó üzemek működésének ellenőrzésére egészen a végtermék előállításáig. A fenntartható alapanyagok és termékek mozgásainak a teljes előállítói láncban nyomon követhetőnek kell lennie. Az ISCC PLUS rendszerben önkéntesen végezhető az üvegházhatású gáz kibocsátás nyomon követése is, mely hozzájárulhat e gázok kibocsátásának csökkentéséhez.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás