Csokoládérajongók figyelem!

Látványos kiállí­táson ismerhetjük meg a csokoládé és a kávé történetét, a majáktól a belga manufaktúrákon át, egészen a modernkori kézműves édességkészí­tésig.

Egy különleges csokoládé-látványműhely is felépül az üzletközpontban, amely hétvégenként minden látogatónak rendelkezésére áll, aki szí­vesen élné át a misztikus csoki-temperálás élményét. Neves csokoládékészí­tők vezényletével minden fázist végig lehet nézni, ki lehet próbálni. Aki részt vesz a programon, természetesen megkóstolhatja és haza is viheti a saját maga által készí­tett csokoládét.

íprilis 22-én, a Föld napját máris egy igen különleges akcióval köszönti a kiállí­tás: M. Tóth Zsolt, a Hungary’s Got Talent műsorból megismert világbajnok jégszobrász láncfűrésszel és lángvágóval faragja ki csokoládéból a földgömböt. Másnap pedig egy mesefigura kel életre a szerszámok segí­tségével, szintén csokoládéból. A következő hétvégén Csokoládé Kaszinó nyí­lik, ahol ezúttal minden játékos nyer, marcipán golyókat és csoki tallérokat, de természetesen a nyerteseket nagyobb jutalom is várja. A gyermekeket minden alkalommal külön programokkal várják: jól hangzik a csokigyurma, és a csokis ostyafestés is.

A Magyar Grillázs Szövetség is előrukkol egy mini szobor kiállí­tással, és barista ill. csokoládékészí­tő bemutatókkal működik majd a Kávé- és Csokilátványműhely.

A fesztivál záró hétvégéjén a Street Kitchen gasztrobloggere, a Konyhafőnök műsorvezetője, Fördős Zé is együtt „csokoládézik” a látogatókkal, anyák napján, május 7-én pedig egy látványos performance keretében Utcai Dávid fest egy különleges képet az édesanyák tiszteletére, természetesen szintén csokoládéval.

Az Anyakanyar és a Campona közös szervezésében csokipapí­r-tervező pályázat indult, melyre több mint 100 kitűnő pályamunka érkezett, alsó és felső tagozatos gyermekektől. A dí­jazott műveket egy minikiállí­táson a Camponában lehet megtekinteni a Csokifesztivál idején.

További információk a programokról: www.campona.hu

Megosztom