2019.12.14. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Francia reggeli a belvárosban

A Damniczki Budapest - cukrász manufaktúrában különleges péksüteményekkel és kávékkal várják az ínyenc reggelire vágyókat.

Bauer Zsuzsa
2017.04.10  17:59   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Még csak egy évvel ezelőtt nyílt meg, de már szinte az egész város ismeri a cukrászdát a bazilika közelében. Fagyik, sütemények, limonádék, és kávék öregbítik a nevét, mostantól azonban egy francia reggelire is megéri betérni ide.
Nyáron közel ötven féle fagyi közül választhatunk itt, amelyek között akadnak olyan különlegességek is, mint a mascarponés medvehagyma vagy a sós mogyoró ízű fagylalt. Mert bizony nemcsak édes, hanem sós is lehet ez a hideg finomság! A hely üzemeltetője gondolt a laktózérzékenyekre is, így a tejes fagyik mellett jeges sorbet-ek is kaphatók, több féle ízben. 

A fagylaltok mellett a desszertválaszték is az évszaknak megfelelően változik, a péksütemény-kínálat szintén ennek megfelelően alakul, a húsvéti időszakban például medvehagymás, sonkás, tormás péksüteményt is választhatunk. Egy sajtóreggeli keretében ezt mi is megkóstolhattuk, akárcsak a tükörtojásos, zöldséges, kolbászos quichét, amit igencsak gyorsan elkapkodtak a vendégek. A túrós táskát sem hagytuk ki, amely alaposan különbözik felfújt, hatalmas, túrót alig látott társaitól. Ebből nem sajnálták a túrót, alaposan telepakolták vele az omlós, vajas tésztát. Meggyes változata szintén roskadozott a gyümölcstől.

A cukrászda különlegessége, hogy valamennyi termék természetes alapanyagokból, adalékok nélkül készül, a hozzávalókat pedig lehetőleg helyi termelőktől szerzik be. A péksüteményeket a The Mill kézműves pékség készíti a Damniczki Budapest - cukrász manufaktúra részére. A kizárólag prémium minőségű alapanyagokkal dolgozó, mesterséges adalékoktól mentes péksüteményeket előállító The Mill pékmestere, Markovics Gergely könnyen megtalálta a cukrászdára jellemző stílust, így a kínálatba tökéletesen illeszkedő, egyedi hangvételű, minőségi péksütemények várják a reggelizni vágyókat.


Az igazi franciás reggeli élményéhez hozzájárulnak a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok is. A kávékínálatban megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület-szelektált kávé, de a baristák a filterkávé készítés világában is otthonosan mozognak.A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás