A zöld 50 árnyalata

A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de természetesen egy-egy kiegészí­tő is tökéletes választás lehet.

Nem csoda, hiszen ez a szí­n a természet szí­ne, a pszichológusok szerint nyugtatólag hat és harmóniát sugároz. A legjobb választás az otthonunkban idén, a ZÖLD. A kika összegyűjtötte az idei trendszí­n szinte valamennyi előnyét és megmutatja, hogyan alakí­thatjuk át otthonunkat könnyedén az új trendnek megfelelően.

Hideg vagy meleg?

A nappaliban a zöld szí­nnel sokféle hatást érhetünk el és sokféle stí­lust kialakí­thatunk. Nem mindegy, hogy a zöld meleg árnyalatait vagy a hideg árnyalatait használjuk. Érdemes a pasztell szí­nek között is szétnézni. A zöld szí­n mellé választhatunk kiegészí­tő szí­nnek meleg vagy hideg árnyalatokat, kontrasztosakat vagy épp ellenkezőleg. Nézzünk meg sokféle összeállí­tást, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

Univerzális választás

Ha egy lakberendező meg akar minket győzni a zöld szí­n választásáról, el fogja mondani, hogy a zöld megnyugtatja a lelket. Ha egy természetet kedvelőt kérdezünk meg, a természet szí­nének nevezi a zöldet. Egyesek szerint fejlődést, harmóniát sugároz a zöld. Az emberi szem számára a legpihentetőbb szí­n. A zöld szí­n a cí­merekben a remény és a fejlődés megtestesí­tője. Jelzéseknél a zöld a szabad jelzésére szolgál. A zöld tehát mindenkinek mást és mást jelenthet, de jó választás szinte bármelyik szobádba. Akár a zöld több árnyalatát is használhatjuk a berendezésnél. Nagyon merész és különleges lesz a végeredmény. Azonban vigyázzunk az árnyalatok kiválasztásánál. Érdemes inkább a pasztellesebb árnyalatokat beszerezni, mint az erőteljes tiszta szí­neket ennél a megoldásnál.

Irány a természet!

A természetes zöld szí­neket ötvözve a barna árnyalataival egészen természet közeli hatást érhetünk el. Ultramodern környezetben válasszunk fényes felületeket és állí­tsuk kontrasztba egy sötét szí­nnel, például feketével. A zöld szí­n egy kicsit barátságosabbá teszi a minimalista stí­lust.
íœde, tavaszi összhatást érhetünk el egy meleg árnyalatú, zöld alapon virágos függönnyel. Különleges harmóniát teremthetünk, ha a dí­szpárna huzata ugyanabból az anyagból készül, mint a függöny. Ennek a stí­lusnak is jó kiegészí­tő szí­ne a barna, bézs és sárga.

Újjászületés

A szürke is divatos szí­n 2017-ben, mellé a zöld igazán elegáns hangulatot áraszt. A szürkeségből igazi felüdülés egy kis zöld folt a lakásban. Már attól is felfrissülhet a szobád, ha egy zöld párnát vagy takarót csempészel a kanapéra. Ha a kanapéd váltod zöldre, akkor is könnyű dolgod van, mert ehhez a szí­nhez szinte minden szí­n párosí­tható.

Variációk zöldre

Megnyugtató hatást érhetünk el otthonunkban, ha a zöld szí­nt fehér környezetben alkalmazzuk, Tehetünk a falra egy képet, elhelyezhetünk zöld növényeket látványos levelekkel, becsempészhetünk egy zöld dí­szpárnát a dí­szpárnák közé. Mindenképpen megfontolandó, hogy ezek a kiegészí­tők jó minőségű, különleges darabok legyenek, mivel vendégeink legelőször ezeket a tárgyakat fogják észrevenni a lakásunkban, nappalinkban.

A képeken látható bútorok és kiegészí­tők a kika lakberendezési áruházakban vásárolhatók meg. íprilis 20-án újra nyit a megújult soroksári kika áruház. A nyitás napjától csütörtöktől vasárnapig szuper újranyitási akciókkal és ajánlatokkal várja az áruház a vásárlókat.

Megosztom