2020.04.10. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A zöld 50 árnyalata

2017-ben a zöld nyert a lakberendezési színversenyben. Ezzel a színnel egy leheletnyi természetességet csempészhetünk az otthonunkba.

Családi Lap
2017.03.22  11:09   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de természetesen egy-egy kiegészítő is tökéletes választás lehet.
Nem csoda, hiszen ez a szín a természet színe, a pszichológusok szerint nyugtatólag hat és harmóniát sugároz. A legjobb választás az otthonunkban idén, a ZÖLD. A kika összegyűjtötte az idei trendszín szinte valamennyi előnyét és megmutatja, hogyan alakíthatjuk át otthonunkat könnyedén az új trendnek megfelelően.

Hideg vagy meleg?

A nappaliban a zöld színnel sokféle hatást érhetünk el és sokféle stílust kialakíthatunk. Nem mindegy, hogy a zöld meleg árnyalatait vagy a hideg árnyalatait használjuk. Érdemes a pasztell színek között is szétnézni. A zöld szín mellé választhatunk kiegészítő színnek meleg vagy hideg árnyalatokat, kontrasztosakat vagy épp ellenkezőleg. Nézzünk meg sokféle összeállítást, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

Univerzális választás

Ha egy lakberendező meg akar minket győzni a zöld szín választásáról, el fogja mondani, hogy a zöld megnyugtatja a lelket. Ha egy természetet kedvelőt kérdezünk meg, a természet színének nevezi a zöldet. Egyesek szerint fejlődést, harmóniát sugároz a zöld. Az emberi szem számára a legpihentetőbb szín. A zöld szín a címerekben a remény és a fejlődés megtestesítője. Jelzéseknél a zöld a szabad jelzésére szolgál. A zöld tehát mindenkinek mást és mást jelenthet, de jó választás szinte bármelyik szobádba. Akár a zöld több árnyalatát is használhatjuk a berendezésnél. Nagyon merész és különleges lesz a végeredmény. Azonban vigyázzunk az árnyalatok kiválasztásánál. Érdemes inkább a pasztellesebb árnyalatokat beszerezni, mint az erőteljes tiszta színeket ennél a megoldásnál.Irány a természet!

A természetes zöld színeket ötvözve a barna árnyalataival egészen természet közeli hatást érhetünk el. Ultramodern környezetben válasszunk fényes felületeket és állítsuk kontrasztba egy sötét színnel, például feketével. A zöld szín egy kicsit barátságosabbá teszi a minimalista stílust.
Üde, tavaszi összhatást érhetünk el egy meleg árnyalatú, zöld alapon virágos függönnyel. Különleges harmóniát teremthetünk, ha a díszpárna huzata ugyanabból az anyagból készül, mint a függöny. Ennek a stílusnak is jó kiegészítő színe a barna, bézs és sárga.


Újjászületés

A szürke is divatos szín 2017-ben, mellé a zöld igazán elegáns hangulatot áraszt. A szürkeségből igazi felüdülés egy kis zöld folt a lakásban. Már attól is felfrissülhet a szobád, ha egy zöld párnát vagy takarót csempészel a kanapéra. Ha a kanapéd váltod zöldre, akkor is könnyű dolgod van, mert ehhez a színhez szinte minden szín párosítható.


Variációk zöldre

Megnyugtató hatást érhetünk el otthonunkban, ha a zöld színt fehér környezetben alkalmazzuk, Tehetünk a falra egy képet, elhelyezhetünk zöld növényeket látványos levelekkel, becsempészhetünk egy zöld díszpárnát a díszpárnák közé. Mindenképpen megfontolandó, hogy ezek a kiegészítők jó minőségű, különleges darabok legyenek, mivel vendégeink legelőször ezeket a tárgyakat fogják észrevenni a lakásunkban, nappalinkban.


A képeken látható bútorok és kiegészítők a kika lakberendezési áruházakban vásárolhatók meg. Április 20-án újra nyit a megújult soroksári kika áruház. A nyitás napjától csütörtöktől vasárnapig szuper újranyitási akciókkal és ajánlatokkal várja az áruház a vásárlókat.

forrás: http://kika.hu

Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás