2019.01.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


NDUL A JELÖLÉS

HÉTÉVES A RICHTER ARANYANYU DÍJ

Családi Lap
2017.02.21  16:24   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát. Az alapítók - a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író - valamint a zsűri tagjai a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján választják ki az Aranyanyukat. A www.aranyanyu.hu oldalra május 14-ig lehet feltölteni a történeteket.
Koraszülöttekkel foglalkozó doktornő, aki speciális módszereivel segíti a babákat, és a családdá kovácsolódást; az igazgatóhelyettes, aki minden gyerek élettörténetét pontosan ismeri; az edző, aki abban hisz, hogy a versenysportban is csak motiválással lehet eredményt elérni; az idősgondozó, aki puszta jelenlétével képes könnyebbé varázsolni az idősek mindennapjait; a patikus, aki egy városi gyógyszertárat változtatott közösségi térré. Mindannyian Aranyanyuk lettek tavaly, történetük és kitartásuk példaként szolgált sokak számára.
A Richter Aranyanyu Díj az elmúlt hat évében méltó elismerése lett az olyan klasszikus segítő szakmákban dolgozó nőknek, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a közösségek számára, mégsem kapják meg az őket megillető figyelmet és elismerést.


A Richter Aranyanyu díjnak az elmúlt évek alatt presztizse lett, eddig 46-an részesültek elismerésben. Elmondhatom, hogy a díj a Richter a Nőkért programunk egyik legsikeresebb eleme. Sikerült értéket teremtenünk és támogatnunk ezzel is a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsültségének növelését. Örülünk, hogy a kezdeményezésünk ennyi embert cselekvésre késztet, és hogy ráirányíthatjuk a figyelmet ezekre a nagyszerű nőkre és értékes munkájukra. Az évente beérkező többszáz jelölés és közönségszavazat is azt mutatja, hogy van igény az inspiráló példákra" - hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.


2017-BEN IS KILENC NŐ LEHET ARANYANYU

A Richter Aranyanyu Díjra az ajánlásokat négy kategóriában várják május 14-ig a www.aranyanyu.hu honlapon. Egy személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót illetve a szociális területen dolgozó jelöltet. A maximum 1500 karakteres írásban a jelölt elhivatottságát, odaadó személyiségét, egyediségét kell bemutatni, mindazt, amiért érdemesnek tartja jelölője őt a díjra. A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a nagyközönség internetes szavazással dönthet arról, hogy kik legyenek a közönség díjazottjai.
A már jól ismert zsűri tagjai - Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő - szintén odaítélnek kategóriánként egy-egy díjat, a Ridikül Magazin pedig idén is különdíjat ad át.


Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy Magyarországon az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó több százezer nő vállán nem kisebb teher van, mint a teljes rendszer napi működtetése, többnyire rendkívül mostoha körülmények között. Ám ezért a felbecsülhetetlen értékű munkáért alig kapnak elismerést. Továbbra is azt szeretnénk megmutatni, hogy a mindannyiunk számára életbevágó munkát végző nők embersége, szakértelme és odaadása nélkül egyszerűen megállna az életünk" - hangsúlyozta Rácz Zsuzsa író, a Richter Aranyanyu Díj megálmodója.

A díj által és az Aranyanyuk munkájának bemutatásán keresztül a sokszor tabuként kezelt fontos területek is figyelmet kaptak elmúlt hat évben. Előtérbe került például a koraszülött-ellátás, a gyermekvédelem, a gyermekpszichiátria vagy éppen a magyarországi romák helyzete. Az idei Aranyanyukat és munkájukat a novemberi díjátadó gálán ismerheti meg a nagyközönség is.


A díjról és a jelölés menetéről bővebb információt a www.aranyanyu.hu oldalon, vagy az Aranyanyu Facebook oldalán találhatnak.

Beharangozó kisfilmet ITT nézhetik meg.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás